Menyang kontèn

Kabiskopan Jujuy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Jujuy

Dioecesis Iuiuyensis

Diócesis de Jujuy
Basilika Katedral Juruselamat Kudus
Lokasi
Nagara Argentina
Provinsi grejawiSalta
MetropolitanSalta
Statistik
Amba20.082 km2 (7.754 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2011)
580,000
524,000 (90.3%)
Paroki36
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké20 April 1934 (90 taun kepungkur)
KatedralBasilika Katedral Juruselamat Kudus ing San Salvador de Jujuy
Santo/santa pelindungBunda saka Rosario
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopCésar Daniel Fernández
Biskop Agung MetropolitanMario Antonio Cargnello

Kabiskopan Jujuy (Latin: Dioecesis Iuiuyensis) ana ing kutha San Salvador de Jujuy, Argentina lan menika suffragan saka Kabiskopan Agung Salta.[1][2]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Jujuy". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2013-03-27.
  2. "Diocese of Jujuy". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-03-27.

Koordhinat: 24°11′08″S 65°18′01″W / 24.1855°S 65.3003°W / -24.1855; -65.3003