Menyang kontèn

Kabiskopan Santa Rosa ing Argèntina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Santa Rosa ing Argentina

Dioecesis Sanctae Rosae in Argentina

Diócesis de Santa Rosa
Katedral Santo Rosa saka Lima
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiBahía Blanca
MetropolitanBahía Blanca
Statistik
Amba143.440 km2 (55.382 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
341,456
169,000 (49.5%)
Paroki26
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké11 Februari 1957 (67 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santa Rosa saka Lima ing Santa Rosa, La Pampa
Santo/santa pelindungSanta Rosa saka Lima
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopRaúl Martín
Biskop Agung MetropolitanGuillermo José Garlatti
Biskop emeritusRinaldo Fidel Brédice
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Santa Rosa ing Argentina ana ing kutha Santa Rosa, La Pampa, Argentina. Kabiskopan kasebut didegake dening Paus Pius XII ing 11 Februari 1957, lan menika kabiskopan suffragan ing provinsi Bahía Blanca.

Ordinaris[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • (ing basa Inggris) "{{{1}}}/{{{2}}}". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney.