Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Tucumán

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Tucumán

Archidioecesis Tucumanensis

Arquidiócesis de Tucumán
Katedral Bunda saka Inkarnasi
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiTucumán
Statistik
Amba10.996 km2 (4.246 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,112,000
1,034,201 (93%)
Paroki47
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké15 Februari 1897 (127 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda saka Inkarnasi ing San Miguel de Tucumán
Santo/santa pelindungPerawan Kasih
Santo Yudas Rasul
Santo Simon Rasul
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanCarlos Alberto Sánchez
Biskop emeritusLuis Héctor Villalba, Alfredo Zecca
Situs web
www.arztucuman.org.ar

Kabiskopan Agung Tucumán (Latin: Archidioecesis Tucumanensis) ana ing Argentina lan menika kabiskopan metropolitan. Tahta-tahta suffragane kalebu Añatuya, Concepción lan Santiago del Estero.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing 15 Februari 1897, Paus Leo XIII ngadegake Kabiskopan Tucumán saka teritorial sing dijupuk saka Kabiskopan Salta. Paus Pius XII munggahke kabiskopan kasebut dadi kabiskopan agung ing 11 Februari 1957. Kabiskopan kasebut kelangan teritorial kanggo Kabiskopan Concepción nalika kabiskopan kasebut didegake ing 1963.[1][2]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archdiocese of Tucumán". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2013-03-27.
  2. "Archdiocese of Tucumán". Giga Catholic. Dibukak ing 2013-03-27.

Koordhinat: 26°49′54″S 65°12′13″W / 26.8316°S 65.2035°W / -26.8316; -65.2035