Setatsiyun Sala Balapan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Setatsiyun Balapan-Surakarta

Setatsiyun Sala Balapan (kodhe:SLO) iku setatsiyun indhuk ing kutha Surakarta kang ngubungaké Kutha Bandung, Jakarta, Surabaya, sarta Semarang. Setatsiyun iki diyasa jaringan sepur jaman kolonial NIS ing abad ka-19 (1873) lan minangka salah siji setatsiyun gedhé tuwa dhéwé ing Indonésia (sawisé Setatsiyun Semarang Tawang).

Sawetara sepur kang ngliwati setatsiyun iki:

  • Eksekutif
    1. Argo Lawu menyang Jakarta
    2. Argo Dwipangga menyang Jakarta
    3. Argo Wilis menyang Gubeng, Surabaya/Bandung
    4. Turangga menyang Bandung/Gubeng, Surabaya
  • Eksekutif lan bisnis
    1. Sancaka menyang Yogyakarta/Gubeng, Surabaya
    2. Lodaya menyang Bandung
  • Bisnis
    1. Jayabaya Selatan
    2. Senja Utama Sala
    3. Mutiara Selatan
    4. Prambanan Ekspres
    5. Pandanwangi
  • Ékonomi
    1. Gaya Baru malam Selatan
    2. Sri Tanjung
    3. Matamarja

Uga delengen[besut | besut sumber]