Sepur barang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Kereta batubara.jpg
Sepur batubara jurusan Bekasi - Cigading PP, pinuju mandheg ing stasiun Serpong

Sepur barang iku sepur sing dipigunakaké ngangkud barang (kargo), pupuk, asil tambang (pasir, watu, batubara utawa mineral), utawa sepur trailer sing dipigunakaké kanggo ngangkud peti kemas. Saliyané iku dipigunakaké gerbong mligi kanggo ngangkud kéwan, utawa tangki lenga utawa komodhitas cuwèr liyané (bahan kimia lsp).

Ana uga sepur trailer mligi kanggo ngangut tank lan perlengkapan militèr liyané (mriem, rudal lsp).

Uga delengen[besut | besut sumber]


Cithakan:Kereta-stub