Sepur barang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar:Kereta batubara.jpg
Sepur batubara jurusan Bekasi - Cigading PP, pinuju mandheg ing stasiun Serpong

Sepur barang iku salah sijining pérangan sepur sing dipigunakaké ngangkut barang (kargo), rabuk, asiling tambang (wedhi, séla, sténgkol utawa batubara, lan mineral liyane), utawa sepur trailer sing dipigunakaké kanggo ngangkut pethi kemas. Saliyané iku, dipigunakaké gerbong mligi kanggo ngangkut péranganing rajakaya, utawa tangki lenga utawa komoditas cuwèr liyané (bahan kimia lsp).

Ana uga sepur trailer kang mligi kanggo ngangkut tank lan gegaman prajurit liyané (mriyem, rudal lsp).

Uga delengen[besut | besut sumber]


Cithakan:Kereta-stub