Sepur penumpang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sepur penumpang iku sepur sing dipigunakaké ngangkud wong, saka siji stasiun menyang stasiun liyané antar kutha. Saliyané iku racaké dipigunakaké gerbong mirunggan kanggo mangan, gerbong turu, gerbong layang, lan gerbong barang. Khusus rerangkèn kelas èksekutif lan bisnis ana uga gerbong pembangkit (listrik).

Salah siji unit sepur èksekutif saka KA Mutiara Timur ing Stasiun Banyuwangi

Khusus ing Indonesia, sepur penumpang bisa dipérang dadi 3 kelas:

Kanggo pelayanan penumpang komuter disadiakaké Sepur penumpang komuter (jurusan pinggiran kutha utawa kutha satelit), wujud sepur rèl listrik (krl) utawa sepur rèl disel (krd). Sepur komuter dipérang sajeroning telung kelas ya iku:

    1. sepur èksprès èksekutif
    2. sepur ékonomi AC
    3. sepur ékonomi.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Kereta Api Penumpang dengan Unik KA & KRD[besut | besut sumber]

  • KA Kelas Eksekutif (KMP1 (1992), MP1 (1966, 1968, 1980, 1982 & 1999), M1 (1966, 1967, 1968, 1980, 1982, 1986, 1996, 1998, 1999, 2009, 2016 & 2017) & KM1 (1968, 1984 & 1995)).
  • KA Kelas Bisnis (KMP2 (1965, 1978, 1980, 1982, 1985, 1986, 1991 & 1996), MP2 (1978, 1980, 1982 & 1986) & KM2 (1965, 1978 & 1985)).
  • KA Kelas Ékonomi (KMP3 (1964, 1965, 1966, 1985, 1993, 1994, 2000, 2004 & 2005), MP3 (2010, 2011, 2012, 2014, 2016 & 2017), KM3 (1963, 1973, 1975, 1981, 1988 & 2001) & KP3 (1964, 1965, 1966, 1976, 1993, 1994, 1995, 2000, 2001 & 2002)).
  • KRD Kelas Eksekutif (KP1 (1982, 2017, 2018, 2019 & 2020)).
  • KRD Kelas Bisnis (KP2 (1982, 1983 & 1987)).