Gerbong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Répronégatif sawijining gerbong penumpang ing Donoredjo nalika taun 1928 utawa sadurungé.

Gerbong iku kendharaan mawa rodha sing arupa bagéyan saka sawijining rangkéyan sepur sing dudu arupa lokomotif. Gerbong sacara garis gedhé dibédakaké dadi rong jinis ya iku gerbong penumpang lan gerbong barang.

Gerbong barang[besut | besut sumber]

Artikel utama: Gerbong barang

Gerbong barang banjur dibédakaké manèh adhedhasar jinis sing diamot antara liya:

  • lori - gerbong kabukak, umumé kanggo ngangkut bahan kedhukan tambang.
  • tanki - gerbong kanggo ngangkut momotan wangun cuwèr.
  • gerbong kanggo ngangkut sato iwèn.
  • peti kemas.

Gerbong penumpang[besut | besut sumber]

Interior sepur penumpang modhèrn ing Finlandia.

Gerbong penumpang ing Indonesia diklompokaké dadi telu, ya iku gerbong ékonomi, bisnis lan èksekutif kanthi susunan kursi 2 3 kanggo ékonomi lan bisnis lan 2 2 kanggo sepur èksekutif.

Gerbong penumpang isih bisa diklompokaké menyang gerbong sepur let adoh lan sepur pakuthan sing gunggung kursiné diwatesi lan sebagéyan gedhé penumpang ngadeg.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gerbong&oldid=976391"