Gerbong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Répronégatif sawijining gerbong penumpang ing Donoredjo nalika taun 1928 utawa sadurungé.

Gerbong iku kendharaan mawa rodha kang arupa péranganing sawijining rangkéyan sepur kang dudu arupa lokomotif. Gerbong kanthi garis gedhé dibédakaké dadi rong jinis ya iku gerbong penumpang lan gerbong barang.

Gerbong barang[besut | besut sumber]

Artikel utama: Gerbong barang

Gerbong barang banjur dibédakaké manèh dhedhasar jinis kang diamot antarané:

  • lori - gerbong kabukak, lumrahé kanggo ngangkud bahan kedhukan tambang.
  • tanki - gerbong kanggo ngangkud momotan wangun cuwèr.
  • gerbong kanggo ngangkud sato iwèn.
  • peti kemas.

Gerbong penumpang[besut | besut sumber]

Interior sepur penumpang modhèren ing Finlan.

Gerbong penumpang ing Indonésia diklompokaké dadi telu, ya iku gerbong ékonomi, bisnis lan èksekutif kanthi susunan kursi 2 3 kanggo ékonomi lan bisnis lan 2 2 kanggo sepur èksekutif.

Gerbong penumpang isih bisa diklompokaké menyang gerbong sepur let adoh lan sepur pakuthan kang gunggung kursiné diwatesi lan sapérangan gedhé penumpang ngadeg.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]