Didi Kempot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Didi Prasetyo, kang duwe jeneng lair Dionisius Prasetyo, saiki luwih kondhang kanthi jeneng panggung Didi Kempot. Didi Kempot lair ing Surakarta, 31 Desember 53 tahun kapengker utawi tahun 1966. Dheweke putra pelawak kondhang saka Solo, Ranto Edi Gudel utawa Mbah Ranto. Didi uga duwe sedulur tuwa utawa kakang kang uga dadi pelawak kondhang ing jamane yaiku alm. Mamiek Podang. Mamiek Podang iku pelawake grup Srimulat.

Didi Kempot iku penyanyi campursari saka Solo, saliyane sang maestro keroncong, Gesang, lan Tia AFI ( Akademi Fantasi Indosiar 2 ).

Sobat Ambyar[besut | besut sumber]

Yaiku sebutan kanggo komunitas pandemene Didi Kempot. Suwening suwe kominitas iki saya gedhe bareng karo kondhange Didi Kempot sing saiki sansaya misuwur. Malahan saiki Didi Kempot duwe sebutan "Lord Didi".

Umume sing dadi pandemene Didi Kempot kuwi saka kawula enom. Iki nuduhake yen karya - karyane Didi Kempot disenengi kawula lintas generasi. Anane pandemen saka kawula enom iki nggawe Didi kempot diwenehi gelar Godfather of Broken Heart utawa Bapak e Wong Lara Ati Nasional.

Komunitas Sobat Ambyar iki dumadi ing sawijining acara sing dianakke Rumah Blogger Indonesia ing Solo pertengahan Juli kapungkur.