Didi Kempot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Didi Kempot
Didi Kempot
Didi Kempot
Pratélan latar wuri
Jeneng asliꦣꦶꦣꦶꦏꦼꦩ꧀ꦥꦺꦴꦠ꧀꧈ꦝꦶꦝꦶꦏ꧀ꦥꦿꦱꦼꦠꦾ꧉
Jeneng lairDidik Prasetyo
Paraban
  • Lord Didi
  • Godfather of Broken Heart
  • Pakdhe Didi
Lair(1966-Cithakan:NOMORBULAN-31)31 Dhésèmber 1966
Kota Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia
SakaKota Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia
SurudMèi 5, 2020(2020-05-05) (umur 53)
Kota Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia
Génre
Pakaryan
PirantiVokal, gitar, ukulele, kendang
Mangsa akarya1984–2020
Labèl
  • Musica
  • GP
  • Purnama
  • Maheswara
  • Sumbu
  • Bragiri
  • Dasa Studio
  • RPM
  • GNP
  • Triple S
  • Krama
  • Teta
  • IMC
  • Sandi
  • SK-PRO
  • Cagar Seni
  • Atlanta
Sing magepokan

Didi Kempot utawa Didik Prasetyo (lair Didik Prasetya ing Surakarta, Jawa Tengah, 31 Dhésèmber 1966 – pati ing Surakarta, Jawa Tengah, 5 Mèi 2020 ing umur 53 taun)[1], minangka salah sawijining penyanyi campursari kang asalé saka Jawa Tengah. Dhèwèké asliné saka Surakarta. Didi Kempot yaiku anaké juru lawak Ranto Edi Gudèl lan isih adhiné Mamik Prakosa, pelawak anggota Srimulat. Didi Kempot uga dijuluki "Godfather of Brokenheart."[2]

Ing tengahing taun 1980-an, dhèwèké mutuské kanggo nekuni donya musik. Dhèwèké miwiti lelakoné saka Yogyakarta tekan Jakarta dadi wong ngamèn. Jenenge kang mauné Didi Prasetyo, dadi Didi Kempot, kang ngrujuk marang singkatan saka "Kelompok Penyanyi Trotoar".[2][3]

Lagu-lagune[besut | besut sumber]

Dhèwèké antarané nulis utawa nyanyi lagu-lagu:

Sobat Ambyar[besut | besut sumber]

Sobat Ambyar ya iku jeneng paguyuban wong kang Didi Kempot.[4] Sadurungé, uga ana jeneng paguyuban wong kang seneng Didi Kempot, arané Kempoters. Sobat Ambyar duwé celukan "Sad Boys" (bocah lanang kang sedhih) lan "Sad Girls" (bocah waon kang sedhih). Celukan iki timbul amarga para pamireng bisa nètèsaké luh nalika ngrungokaké lagu-lagu Didi Kempot. Paguyuban Sobat Ambyar digawé déning cah-cah enom. Paguyuban iki banjur moncèr rikala ana péntas Didi Kempot ing acara Ngobam (Ngobrol Bareng Musisi) Gofar Hilman. Ing acara iki, ana sawatara 1.500 bocah enom kang nonton pentas Ngobam Didi Kempot.

Séda[besut | besut sumber]

Didi Kempot séda tanggal 5 Mei 2020 ing Rumah Sakit Kasih Ibu Surakarta amarga lara jantung.[5][6] Sédane penyanyi kondang iki kalebu ujug-ujug, amarga sadurunge almarhum nglakoni aktivitas kaya biasane. Dhéwéke sempet kena lara panas ing dina sakdurunge.[7]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Geram Agama Didi Kempot Dipertanyakan, Sahabat Beri Jawaban Sambil Posting Foto KTP Almarhum". KapanLagi.com (in Indonesia). Retrieved 2020-05-06.
  2. a b "Lord Didi Kempot Boleh Jadi Fana, tapi Air Matanya akan Abadi". tirto.id (in Indonesia). Retrieved 2019-08-25.
  3. Hastanto, Ikhwan (2019-06-18). "Lord Didi Kempot Bersama Sad Boi Indonesia Merayakan Hati yang Luka". Vice (in Indonesia). Retrieved 2019-08-25.
  4. Media, Kompas Cyber. ""Sobat Ambyar" dan Didi Kempot..." KOMPAS.com (in Indonesia). Retrieved 2019-08-25.
  5. "Didi Kempot Meninggal akibat Henti Jantung, Ketahui Penyebab Kondisi Ini". suara.com (in Indonesia). 2020-05-05. Retrieved 2020-05-05.
  6. "Didi Kempot Tiba di IGD dalam Keadaan Henti Jantung". CNN Indonesia (in Indonesia). Retrieved 2020-05-05.
  7. "Sebelum Meninggal, Didi Kempot Sempat Mengeluh Panas, Tak Enak Badan". Kompas (in Indonesia). 2020-05-05. Retrieved 2020-05-05.

Pranala jaba[besut | besut sumber]