Kulawarga basa Lampung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Rumpun basa Lampung)
Jujug: pandhu arah, pados
Lampung
Asal Indonésia
Tlatah Sumatra bagéyan kidul
Panyatur asli
1.500.000 (1981) (tanpa surya)
Aksara Lampung, Aksara Latin
Sandi basa
ISO 639-3 Either:
ljp – Lampung Api
abl – Lampung Nyo

Rumpun basa Lampung ya iku saklompok basa kang dipituturaké déning Ulun Lampung khususé ana ing Propinsi Lampung, kiduling Palémbang lan pasisir kulon Banten. Rumpun iki mapadeg saka :

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Basa laladan ing Indonésia