Kulawarga basa Lampung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Rumpun basa Lampung)
Lampung
Asal Indonésia
Laladan Sumatra bagéyan kidul
Panyatur asli
1.500.000 (1981) (tanpa surya)
Aksara Lampung, Aksara Latin
Sandi basa
ISO 639-3 Either:
ljp – Lampung Api
abl – Lampung Nyo

Rumpun basa Lampung ya iku saklompok basa kang dipituturaké déning Ulun Lampung khususé ana ing Propinsi Lampung, kiduling Palémbang lan pasisir kulon Banten. Rumpun iki mapadeg saka :

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Basa laladan ing Indonésia