Kulawarga basa Lampung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Rumpun basa Lampung)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lampung
Asal Indonesia
Tlatah Sumatra bagéyan kidul
Panyatur asli
1.500.000 (1981) (tanpa surya)
Aksara Lampung, Aksara Latin
Sandi basa
ISO 639-3 Either:
ljp – Lampung Api
abl – Lampung Nyo

Rumpun basa Lampung yaiku saklompok basa kang dipituturaké déning Ulun Lampung khususé ana ing Provinsi Lampung, kiduling Palémbang lan pasisir kulon Banten. Rumpun iki mapadeg saka :


Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]