Rahwana: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Gegaman lan aji-aji: éjaan, replaced: kasebut → mau
(éjaan, replaced: sejatiné → sajatiné, sedulur → sadulur, saengga → saéngga, raja → ratu (2), makhluk → makluk, kayata → kaya ta (2), kadadeyan → kadadéan, jroning → sajeroning, apadéné → apa déné)
(→‎Gegaman lan aji-aji: éjaan, replaced: kasebut → mau)
 
== Gegaman lan aji-aji ==
Gegamané Prabu Dasamuka manéka warna, nanging kang kerep kasebutmau lan adhakan digunakaké ya iku Candrasa,wujudé klewang cilik (cendhak), jemparing Kalabardhani, lan pedhang Menthawa.
 
Aji-ajiné aran Pancasunya (Pancasona) peparingé Resi [[Subali]]. Dayané aji Pancasunya, yèn Dasamuka ngemasi ing sajabaning pepesthen, bisa waluya jati manèh. Amarga darbé aji Pancasunya, watak-wantuné Dasamuka sangsaya angkara murka lan adigang adigung adiguna. Akèh para ratu, para ratu sakiwa tengené nagara Alengka kang ditelukaké sarana linawan bandayuda, kaya ta nagara Lokapala, Maespati, Ayodya, Mantili, lan sapituruté. Kejaba iku uga akèh para pandhita kang padha dipaténi jalaran ora sarujuk karo tumindaké Dasamuka sing ndusta [[Dèwi Sinta]], garwané Prabu [[Rama]] ing Pancawati.
352.730

besutan

Menu navigasi