Hamengkubuwana IX

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sri Sultan Hamengkubuwana IX
Hamengkubuwana IX

Mangsa jabatan
24 Maret 1973 – 23 Maret 1978
Pejabat sadurungé Mohammad Hatta
Pengganti Adam Malik

Mangsa jabatan
25 Juli 1966 – 17 Oktober 1967
Pejabat sadurungé Ora ana
Pengganti Ali Wardhana

Dhaptar Wakil Perdhana Mentri Indonesia
Mangsa jabatan
6 September 1950 – 27 April 1951
Pejabat sadurungé Abdul Hakim
Pengganti Suwiryo

Mangsa jabatan
4 Agustus 1949 – 20 Desember 1949
Pejabat sadurungé Mohammad Hatta
Pengganti Abdul Halim
Mangsa jabatan
3 April 1952 – 30 Juli 1953
Pejabat sadurungé Sukiman Wirjosandjojo
Pengganti Iwa Kusumasumantri

Mangsa jabatan
17 Agustus 1945 – 1 Oktober 1988
Pejabat sadurungé Ora ana, jabatan anyar
Pengganti Paku Alam VIII (Pejabat Gubernur)

Mangsa jabatan
18 Maret 1940 – 1 Oktober 1988
Pejabat sadurungé Hamengkubuwana VIII
Pengganti Hamengkubuwana X

Lair 12 April 1912
Flag of the Netherlands Ngayogyakarta Hadiningrat
Tilar donya 2 Oktober 1988 (umur 76)
Flag of the United States Washington, D.C., Amérika Sarékat
Kabangsan Flag of Indonésia Indonesia
Partai pulitik Non partai
Anak Adipati Anum, lsp
Agama Islam

Sri Sultan Hamengkubuwana IX (lair ing Sompilan Ngasem, Yogyakarta, 12 April 1912 – tilar donya ing Washington, DC, AS, 1 Oktober 1988 kanthi umur76 taun) punika satunggaling Raja Kasultanan Ngayogyakarta kaliyan Gubernur Daerah Istimewa Yogyakarta. Panjenenganipun punika satunggaling Ratu wonten ing Kasultanan Ngayogyakarta watawis taun 1940-1988, ugi naté dados Gubernur Dhaérah Istimewa Yogyakarta ingkang sepisan sak bibaripun kamardikan. Panjenenganipun Wakil Presidhèn Indonesia ingkang kaping kalih. Panjenenganipun jumeneng dados Wakil Presidhèn antawis taun 1973-1978.

Sri Sultan Hamengkubuwono IX inggih menika ugi Ketua Kwartir Nasional Pramuka ingkang sepisan.[1]

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana VIII
Raja Kasultanan Yogyakarta
1940 - 1988
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana X
Dipunrumiyini
déning:
Mohammad Hatta
Wakil Presidhèn Republik Indonesia
1973 - 1978
Dipunlajengaken
déning:
Adam Malik


  1. ^ (id)http://www.pramukanet.org/(diunduh tanggal 17 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamengkubuwana_IX&oldid=804590"