Samanhudi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kiai Haji Samanhudi (Laweyan, Surakarta, Jawa Tengah, 1868Klaten, Jawa Tengah28 Desember 1956) iku pangadeg Sarékat Dagang Islamiyah, sawijining organisasi massa ing Indonésia sing awalé arupa wadhah kanggo para pengusaha bathik ing Surakarta.

Ing donya perdagangan, Samanhudi ngrasakaké prabédan perlakuan déning penguasa penjajahan Walanda antarané pedagang pribumi sing mayoritas agamané Islam karo pedagang Cina. Mula Samanhudi mikir pedagang pribumi kudu duwé organisasi dhéwé kanggo mbéla kapentingané. Ing taun 1911, panjenengané ngedegaké Sarékat Dagang Islam kanggo mujudaké gegayuhané iku.

Panjenengané disarèkaké ing Banaran, Grogol, Sukoharjo.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samanhudi&oldid=822786"