Pierre Tendean

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pierre Tendean

Kapten Anumerta Pierre Andreas Tendean (lair ing Jakarta tanggal 21 Februari 1939; seda ing Jakarta tanggal 1 Oktober 1965) yaiku salah sawijiné korban ing peristiwa Gerakan 30 September lan dadi pahlawan nasional Indonesia.

Dhèwèkè ajudan saka Jenderal Besar DR. Abdul Harris Nasution (Menko Hankam/Kepala Staf ABRI) nalika jamanSoekarno. Abdul Harris Nasution lolos saka peristiwa nyulik nanging malah anaké, Ade Irma Suryani Nasution mati ketèmbak peluru. Pierre Tendean dhéwé dicekel dèning gerombolan penculik lan dipatèni ing Lubang Buaya. Dhèwèkè diculik amarga dikira Jenderal Besar DR. A.H. Nasution.

Dhèwèkè dimakamké ing TMP Kalibata, Jakarta.

Saiki lagi direncanakaké gawé film babagan Pierre Tendean kanthi judul Pierre.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pierre_Tendean&oldid=831250"