Oerip Soemohardjo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Oerip Soemohardjo
Foto buram seorang pria mengenakan peci
Oerip pada 1947
Nama lair Muhammad Sidik
Lair 22 Februari 1893
Purworejo, Hindia Belanda
Tilar donya 17 November 1948 (umur 55)
Yogyakarta, Indonesia
Disarekake Taman Makam Pahlawan Kusumanegara (7°48′10″S 110°23′2″E / 7.80278°S 110.38389°E / -7.80278; 110.38389)
Pangabdian
Suwe dinas 1914–1939, 1942, 1945–1948
Pangkat
  • Letnan Jenderal
  • Jenderal (anumerta)
Perang Revolusi Nasional Indonesia
Bebungah Pahlawan Nasional Indonesia

Letnan Jenderal Urip Sumohardjo (EYD: Urip Sumoharjo; lair 22 Februari 1893 – tilar donya 17 November 1948 kanthi umur55 taun) (lair ing Purworejo, Jawa Tengah, kapundhut ing Yogyakarta, yaiku salah siji tokoh militer Indonésia lan pahlawan nasional Indonésia.

Oerip Soemoharjdo disarekake ingTMP Semaki, Yogyakarta. Namane saiki digunakake kanggo jeneng dalan gedhe ing Yogyakarta, minangka rasa hormat marang jasane.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oerip_Soemohardjo&oldid=878368"