Ida Anak Agung Gde Agung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ida Anak Agung Gde Agung
Ida Anak Agung Gde Agung

Mangsa jabatan
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Pejabat sadurungé Sunarjo
Pengganti Roeslan Abdulgani

Lair 24 Juli 1921
Cithakan:Bendera belanda Gianyar, Bali, Hindia Belanda
Tilar donya April 22, 1999[1]
Kabangsan Indonesia
Profèsi Diplomat
Agama Hindu

Dr. Ida Anak Agung Gde Agung (lair ing Gianyar, Bali, 24 Juli 1921 – kapundhut 22 April 1999 nalika yuswa 77 taun) iku ahli sejarah lan tokoh politik Indonésia. Ing Bali dheweke uga dadi raja Gianyar, ngganti Bapake Anak Agung Ngurah Agung. Putrane, Anak Agung Gde Agung, iku Menteri Masalah-masalah Kemasyarakatan nalika Kabinet Persatuan Nasional.

Dheweke dadi Menteri Dalam Negeri maupun Menteri Luar Negeri nalika jaman pamrentahan Presidhen Soekarno. Saliyane iku uga dadi Dubes RI ing Belgia (1951), Portugal, Perancis (1953), lan Austria. Nalika tanggal 9 Nopember 2007, almarhum dianugrahi gelar pahlawan nasional dening Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]