Hamengkubuwana I

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sri Sultan Hamengkubuwana I utawi Pangéran Mangkubumi utawi Radèn Mas Sujana (miyos ing Kartasura, 6 Agustus 1717 – séda ing Yogyakarta, 24 Maret 1792 kanthi yuswa 74 taun) inggih punika raja ingkang kaping pisan wonten ing kraton Ngayogyakarta. Kasultanan Sri Sultan Hamengkubuwana I wiwit 13 Februari 1755 - 24 Maret 1792. Ingkang nggadahi gelar Pangeran Mangkubumi. Pangeran Mangkubumi inggih punika putra Sunan Amangkurat IV.

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
mboten wonten
Raja Kasultanan Yogyakarta
1755 - 1792
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana II
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamengkubuwana_I&oldid=829775"