Hamengkubuwana II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sri Sultan Hamengkubuwana II
Sri Sultan Hamengkubuwana II
Raja Ngayogyakarta.
Miyos Kartasura, 7 Maret 1750
Séda Yogyakarta, 3 Januari 1828
Jabatan

Royal Seal of the Sultanate of Yogyakarta.svg Raja Ngayogyakarta

Sri Sultan Hamengkubuwana II utawi Sultan Sepuh utawi Radèn Mas Sundara (miyos ing Kartasura, 7 Maret 1750 – séda ing Yogyakarta, 3 Januari 1828 kanthi yuswa 77 taun) inggih menika raja ingkang kaping kalih wonten ing keraton Ngayogyakarta. Panjenenganipun setunggal-setunggaling ingkang ngasta jumeneng nata tigang periode, inggih menika antawis taun 1792-1810, 1811-1812, lan 1826-1828.

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Soekanto, Dr., Sekitar Jogjakarta, Djakarta:Mahabarata-Amsterdam, 1952


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana I
Raja Kasultanan Yogyakarta
1792 - 1810
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana III
Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana III
Raja Kasultanan Yogyakarta
1811 - 1812
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana III
Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana V
Raja Kasultanan Yogyakarta
1826 - 1828
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana V


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamengkubuwana_II&oldid=830398"