Pakubuwana II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sri Susuhunan Pakubuwana II utawi Radèn Mas Prabasuyasa (miyos ing Kartasura, 8 Desember 1711 – séda ing Surakarta, 20 Desember 1749 kanthi yuswa 38 taun) inggih menika raja trah Mataram ingkang kaping pisan wonten ing kraton Surakarta. Piyambakipun ngadegaken kraton Surakarta kanggé nggantosaken kraton Kartasura.

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Amangkurat IV
Raja Kasunanan Kartasura
1726 - 1742
Dipunlajengaken
déning:
mboten wonten
Dipunrumiyini
déning:
mboten wonten
Raja Kasunanan Surakarta
1745 - 1749
Dipunlajengaken
déning:
Pakubuwana III
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pakubuwana_II&oldid=830913"