Martha Christina Tiahahu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Martha Christina Tiahahu.jpg
Martha Christina Tiahahu

Martha Christina Tiahahu dipunlairaken ing tanggal 4 Januari 1800 lan wafat tanggal 2 Januari 1818 wonten ing pertempuran seganten, ing Seganten Maluku.Yaiku piyantun wadon saka tlatah dusun Abubu ing Pulo Nusalaut. Lair kurang luwih ing taun 1800 wiwit perang ngelawan Walanda siswa 17 taun. Bapané kanthi asma Kapitan Paulus Tiahahu, piyantun kapitan saka negri Abubu kang mbiyantu Thomas Matulessy ing perang Pattimura taun 1817 lawan Walanda. Martha Christina kacatet lan bisa digolongake dadi piyantun pejuang kamardikan kang unik yaiku salah sijine wong wadon kang ngadahi semangat ingkang ndhuwur ing paperangan lawan kolonial Walanda perang Pattimura taun 1817. Ing kalangan para pajuang lan masyarakat serta kalangan musuh, panjenengané misuwur dados wong wadon kan wanen lan rela sèda ing paperangan.