Fatmawati

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Fatmawati
Fatmawati

Fatmawati Soekarno (1966)


Mangsa jabatan
17 Agustus 1945 – 12 Maret 1967
Pejabat sadurungé '
Pengganti Tien Soeharto

Lair 5 Februari 1923
Flag of the Netherlands Bengkulu, Hindia Walanda
Tilar donya 14 Mei 1980 (umur 57)
Flag of Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia
Kabangsan Indonésia
Pasangan Soekarno
Anak Guntur Soekarnoputra
Megawati Soekarnoputri
Rachmawati Soekarnoputri
Sukmawati Soekarnoputri
Guruh Soekarnoputra
Agama Islam

Fatmawati (lair ing Pasar Padang, Bengkulu, 5 Februari 1923 – tilar donya ing Kuala Lumpur, Malaysia, 14 Mei 1980 kanthi umur57 taun)[1], yaiku salah sawijining garwané mantan Presiden Soekarno sing kaping telu sakwisé Ibu Inggit Ganarsih.[2] Fatmawati sing jeneng asliné Fatimah iki tau nempuh pendhihikan ing Pendhidhikan Dhasar HIS (Hollandsch-Inlandsche School), Sekolah Kejuruan organisasi Katulik.[2] Fatmawati misuwur marga dadi penjait gendéra pusaka Sang Saka Merah Putih sing dikibaraké kaping pisan nalika Proklamasi Kamardikan Républik Indonésia, 17 Agustus 1945.[2] Ibu negara iki séda 14 Mei 1980 nalika bali saka tindak ibadah umrah ing Mekah, lan disarèkaké ing Karet Bivak, Jakarta.[3]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fatmawati&oldid=886703"