Oemar Said Tjokroaminoto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hadji Oemar Said Tjokroaminoto

Oemar Said Tjokroaminoto utawa Raden Hadji Oemar Said Tjokroaminoto (lair ing deso Bukur Kecamatan Jiwan Kabupaten Madiun, Jawa Wetan, 16 Agustus 1882 – kapundhut ing Yogyakarta, 17 Desember 1934 nalika umur 52 taun) iku salah siji pimpinan organisasi Sarekat Islam (SI) ing Indonésia.

Tjokroaminoto iku anak nomer loro saka 12 sedulur saka bapak R.M. Tjokroamiseno. Mbah kakunge, R.M. Adipati Tjokronegoro, iku mantan bupati Ponorogo.

Priyantunipun iku salah siji pejuang pergerakan nasional. Priyantunipun nduweni murid sing jenenge Musso kang nduweni sifat sosialis/komunis, Soekarno kang nasionalis, lan Kartosuwiryo kang agamis.