Adam Malik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
H. Adam Malik
Adam Malik

Mangsa jabatan
23 Maret 1978 – 11 Maret 1983
Pejabat sadurungé Hamengkubuwono IX
Pengganti Umar Wirahadikusumah

Mangsa jabatan
1977 – 1978
Pejabat sadurungé Idham Chalid
Pengganti Daryatmo

Mangsa jabatan
28 Maret 1966 – 17 Oktober 1967
Pejabat sadurungé Soebandrio
Mangsa jabatan
17 Oktober 1967 – 23 Maret 1978
Pengganti Mochtar Kusumaatmadja

Mangsa jabatan
13 November 1963 – 27 Agustus 1964
Pejabat sadurungé Suharto
Pengganti Achmad Yusuf

Lair 22 Juli 1917
Flag of Belanda Pematangsiantar, Sumatera Lor, Hindia Walanda
Tilar donya 5 September 1984 (umur 67)
Flag of Indonésia Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Partai pulitik Golongan Karya
Agama Islam

Adam Malik Batubara (Pematang Siantar 1917 - Bandhung 1984) iku mantan Menteri Indonesia ing pirang Dhépartemèn, antara liya dhèwèké tau dadi Menteri Luar Negeri, Adam Malik biasa diceluk si kancil lahir saka pasangan Haji Abdul Malik karo Salamah Lubis.[1] saka cilik diceritakke Agus Salim kuwi duwe kesenengan nonton tipi acara koboi, maca, lan fotografi, sak uwise lulus saka HIS bapakke ngongkon mimpin toko'murah' ning sisih toko Deli lajeng ning sela-sela sibuk deweke seneng banget anggone maca kanggo nambah ilmu pengetahuan deweke.[1] Pas umure isih welasan taun, Adam Malik tau dipenjara polisi Dinas Intel Politik Sipirok 1934 lan dihukum 2 sasi penjara amarga nglanggar larangan kumpul.[1] Adam Malik pas umure 17 taun wis dadi ketua Partindo ing Pematang Siantar (1934=1935) meluk aktif njuangke kamardekan bangsane.[1] Kanggo bakti kuwi Adam Malik maju lan mbakti marang bangsa ning jakarta.[1] Pas umure 20 taun, Adam Malik bareng karǐo Soemanang, Sipahutar, Armin Pane, Abdul Hakim, dan Pandu Kartawiguna, melopori ngadegke kantor berita Antara taun 1937 papan panggone kantore Jl. Pinangsia 38 Jakarta Kota. Nganggo modal sak meja tulis tuwa, mesin ketik tua, lan mesin roneo tua, dheweke nyuplai wara-wara menyang kabar nasional ananging dheweke kerep uga nulis menyang koran Pelita Andalas dan Majalah Partindo.[1] Pas gantian rezim pamerintah orde lama, posisis Adam Malik sing sebrangan karo kelompok kiwa malah nguntungke.[2] Iki bisa disebat trio anyar Soeharto-Sultan-Malik.[2]

Panduga Adam Malik CIA[sunting | sunting sumber]

Adam Malik, wakil presiden nomor loro iku desebut dadi agen CIA (Central Intelligence Agency/dinas rahasia AS) kira-kira disebut uga dadi pejabat paling duwur sing dijupuk CIA ing Indonesia, mlebune Adam Malik dadi agen CIA disebut saka wartawan New Work Times, Tim Weiner, lan ing bukune Legacy of Ashes, History of the CIA (diartike dadi mbongkar gagale CIA. [3] Mc Avoy ngaku sampun ngeklaim Adam Malik, Adam Malik ora ngerti yen uwis direkrut, menika bisa wae kedaden. [4]

Suksese[sunting | sunting sumber]

prestasi kang bisa dibanggakke saka Adam Malik kurang luwih nggawa maneh Irian Barat menyang pangkon RI nglewati urun rembug ning New Work Agreement ing warsa 1962 lan tokoh panggagas ASEAN 9 Agustus pas isih njabat dadi Menteri Luar negeri, njabat 11 taun kurang luwih. [5]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)www.biografitokohdunia.com (diakses tanggal 4 Mei 2011)
  2. ^ a b (id)www.tokohindonesia.com (diakses tanggal 4 Mei 2011)
  3. ^ (id)nasional.kompas.com (diakses tanggal 6 Mei 2011)
  4. ^ (id)www.eramuslim.com (diakses tanggal 6 Mei 2011)
  5. ^ (id)id.shvoong.com (diakses tanggal 6 Mei 2011)

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Sri Sultan Hamengkubuwono IX
Wakil Presiden Republik Indonesia
1978-1983
Diganti déning:
Umar Wirahadikusumah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adam_Malik&oldid=804585"