Djoeanda Kartawidjaja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Djoeanda Kartawidjaja
Djoeanda Kartawidjaja

Mangsa jabatan
9 April 1957 – 9 Juli 1959
Didhisiki déning Ali Sastroamidjojo

Mangsa jabatan
10 Juli 1959 – 6 Maret 1962
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Sutikno Slamet
Diganti déning R.M Notohamiprodjo

Mangsa jabatan
9 April 1957 – 9 Juli 1959
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Ali Sastroamidjojo
Diganti déning A. H. Nasution

Mangsa jabatan
29 Januari 1948 – 4 Agustus 1949
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Herling Laoh
Diganti déning Herling Laoh

Masa jabatan
2 Oktober 1946 – 4 Agustus 1949
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Abdulkarim
Diganti déning Herling Laoh
Masa jabatan
6 September 1950 – 30 Juli 1953
Présidhèn Soekarno
Didhisiki déning Sitompul
Diganti déning Abikusno Tjokrosujoso

Miyos 14 Januari 1911
Flag of Belanda Tasikmalaya, Jawa Kulon, Hindia Walanda
Tilar donya 7 November 1963 (umur 52)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Kabangsan Indonesia
Partai pulitik Partai Nasional Indonésia
Profèsi Politikus
Agami Islam

Ir. R. Djoeanda Kartawidjaja (ejaan anyar: Juanda Kartawijaya) lair ing Tasikmalaya, Jawa Kulon, 14 Januari 1911 – tilar donya ing Jakarta, 7 November 1963 kanthi umur52 taun yaiku Perdana Mentri Indonésia ka-10 lan kang pungkasan. Panjenengané njabat wiwit tanggal 9 April 1957 nganthi 9 Juli 1959. Banjur njabat dadi Mentri Keuangan ing Kabinet Kerja I.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Referensi[sunting | sunting sumber]