John Lie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

John Lie utawa kang nduweni nama jangkep Laksamana Muda TNI (Purnawirawan) Jahja Daniel Dharma (lair ing Manado, Sulawesi Lor, 9 Maret 1911 – kapundhut ing Jakarta, 27 Agustus 1988 nalika umur 77 taun) yaiku salah siji perwira tinggi ing Tentara Nasional Indonesia Angkatan Laut saka etnis Tionghoa lan Pahlawan Nasional Indonésia. Dheweke lair saka pasangan Lie Kae Tae lan Oei Tjeng Nie Nio. Wiwitane dheweke kerja dadi mualim kapal pelayaran niaga duwekane Belanda KPM banjur gabung karo Kesatuan Rakyat Indonesia Sulawesi (KRIS) sadurunge dheweke ditampa ing Angkatan Laut RI. Wiwitane dheweke tugas ing Cilacap kanthi pangkat Kapten. Ing pelabuhan sasuwene sasen, dheweke isa ngresiki ranjau kang ditandur Jepang kanggo ngadhepiSekutu. Amerga jasane dheweke dianugrahi pangkat Mayor.

[[kategori:Pahlawan}}

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Lie&oldid=831474"