Pattimura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Panggeran Pattimura

Kapitan Pattimura (lair ing Hualoy, Hualoy, Seram Selatan, Maluku, 8 Juni 1783 – tilar donya ing Ambon, Maluku, 16 Desember 1817 kanthi umur34 taun), kagungan nami asli Thomas Matulessy utawi Thomas Matulessia.

Nami lan Silsilah[sunting | sunting sumber]

Pattimura, miyos ing Saparua. Panjenengané punika putra Frans Matulesi kaliyan Fransina Silahoi. Ing salebetipun buku biografi Pattimura vèrsi pamaréntah ingkang pisanan terbit, M Sapija nyerat, "Bilih pahlawan Pattimura kagolong turunan bangsawan lan asalipun saking Nusa Ina (Seram). Bapanipun ingkang naminipun Antoni Mattulessy punika putranipun Kasimiliali Pattimura Mattulessy. Ingkang pungkasan puniki inggih punika putra nata Sahulau. Sahulau arupi nami tiyang ing nagari ingkang wonten ing satunggil teluk ing Seram Selatan".

Mangga pirsani[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jawi[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pattimura&oldid=829122"