Ernest Douwes Dekker

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker
Lair 8 Oktober 1879
Hindia-Walanda Pasuruan, Hindia-Walanda
Tilar donya 28 Agustus 1950 (umur 70)
Flag of Indonésia Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
Pagawéyan Politikus, Wartawan, Aktivis, Penulis
Garwa Clara Charlotte Deije
Johanna P. Mossel
Haroemi Wanasita (Nelly Kruymel)

Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker (misuwur kanthi asma Douwes Dekker utawi Danudirja Setiabudi; lair ing Pasuruan, Hindia-Walanda, 8 Oktober 1879 – tilar donya ing Bandung, Jawa Kulon, 28 Agustus 1950 kanthi umur70 taun) yaiku piyantun pajuang kamardikan lan pahlawan nasional Indonésia. Ernest yaiku piyantun kang peletak dhasar saka nasionalisme Indonésia wiwit abad ka-20, panulis ingkang kritis dèning kabijakané pamarèntah panjajahan Hindia-Walanda, wartawan, aktivis politik, serta penggagas jeneng "Nusantara" kanggo jeneng Hindia-walanda kanthi merdeka. Setiabudi yaiku salah sijiné saka "Tiga Serangkai" pajuang pargerakan kamardikan Indonésia, banjur dr. Tjipto Mangoenkoesoemo lan Suwardi Suryaningrat.


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]