R.E. Martadinata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Raden Eddy Martadinata kang nama jangkepe Laksamana Laut Raden Eddy Martadinata Nrp.36/P (lair ing Bandung, Jawa Kulon, 29 Maret 1921 – kapundhut ing Riung Gunung, Jawa Kulon, 6 Oktober 1966 nalika umur 45 taun) iku salah siji tokoh Angkatan Laut Republik Indonésia lan pahlawan nasional Indonésia. Raden Eddy Martadinata kapundhut amerga kecelakaan helikopter ing Riung Gunung lan disarekake ing TMP Kalibata, Jakarta.

Raden Eddy Martadinata anggone nuntut ilmu ing HIS ing Lahat taun 1934, MULO ing Bandung 1938, AMS ing Jakarta lan Sekolah Pelayaran TInggi. Dheweke ora isa ngrampungake Sekolah Teknik Pelayaran amerga penjajahan Jepang. Banjur dheweke mlebu Sekolah Pelayaran Tinggi kang dianakake Jepang. Sasuwene sekolah dheweke katon paling pinter, banjur diangkat dadi Guru bantu. Taun 1944, dheweke diangkat dadi nahkoda kapal pelatih.

R.E. Martadinata krama kaliyan Soetiarsih Soeraputra lan nduweni putra : 1. Soehaeny Martadinata 2. Siti Khadijah Martadinata 3. Siti Judiati Martadinata 4. Irzansyah Martadinata 5. Siti Mariam Martadinata 6. Vittorio Kuntadi Martadinata 7. Roswita Riyanti Martadinata.


[[Kategori:Pahlawan}}

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=R.E._Martadinata&oldid=831525"