Megawati Soekarnoputri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Megawati Soekarnoputri
Megawati Soekarnoputri

Masa jabatan
23 Juli 2001 – 20 Oktober 2004
Vice President(s) Hamzah Haz
Sadurungé Abdurrahman Wahid
Pengganti Susilo Bambang Yudhoyono

Masa jabatan
1999 – 2001
Sadurungé BJ Habibie
Pengganti Hamzah Haz

Masa jabatan
1999 – Saiki
Sadurungé Durung ana
Pengganti Isih njabat

Lahir 23 Januari 1947 (umur 67)
Yogyakarta, Indonesia
Partai politik PDI-Perjuangan
Suami/istri Taufiq Kiemas
Agama Muslim
Situs resmi website resmi

Diah Permata Megawati Setiawati Soekarnoputri (lair ing Yogyakarta tanggal 23 Januari 1947) kuwi Presidhèn Indonesia wiwit 23 Juli 2001 - 20 Oktober 2004. Megawati minangka presidhèn wanita pisanan lan presidhèn kalima ing Indonesia. Jenengé luwih dikenal minangka Megawati Soekarnoputri utawa Megawati. Tanggal 20 September 2004, Megawati kalah jroning babak kapindho pemilu presidhèn 2004. Megawati dadi presidhèn sawisé MPR nganakaké Sidang Istimewa ing taun 2001. Sidang Istimewa MPR dianakaké kanggo nanggepi langkah Presidhèn Abdurrahman Wahid sing bakal mbekokaké lembaga MPR/DPR lan Partai Golkar. Megawati dilantik tanggal 23 Juli 2001. Sadurungé wiwit taun 1999-2001, Megawati dadi Wakil Presidhèn.

Karir[sunting | sunting sumber]

  1. Anggota Gerakan Mahasiswa Nasional Indonsia (Bandung), (1965)
  2. Anggota DPR-RI, (1993)
  3. Anggota Fraksi DPI Komisi IV
  4. Ketua DPC PDI Jakarta Pusat, Anggota FPDI DPR-RI, (1987-1997)
  5. Ketua Umum PDI versi
  6. Munas Kemang (1993-saiki) PDI ganti jeneng dadi PDI Perjuangan taun 1999-saiki
  7. Wakil Presidhèn RI, (Oktober 1999-23 Juli 2001)
  8. Presidhèn RI ka-5, (23 Juli 2001-2004)

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

  1. SD Perguruan Cikini Jakarta, (1954-1959)
  2. SLTP Perguruan Cikini Jakarta, (1960-1962)
  3. SLTA Perguruan Cikini Jakarta, (1963-1965)
  4. Fakultas Pertanian UNPAD Bandung (1965-1967), (ora rampung)
  5. Fakultas Psikologi Universitas Indonesia (1970-1972), (ora rampung)

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Abdurrahman Wahid
Presiden Republik Indonesia
2001 - 2004
Diganti déning:
Susilo Bambang Yudhoyono
Didhisiki déning:
BJ Habibie
Wakil Presiden Republik Indonesia
1999 - 2001
Diganti déning:
Hamzah Haz


Wakil Presidhèn Republik Indonesia Bendera Republik Indonesia
Mohammad Hatta | Hamengkubuwono IX | Adam Malik | Umar Wirahadikusumah | Sudharmono | Try Sutrisno | B. J. Habibie | Megawati Soekarnoputri | Hamzah Haz | M. Jusuf Kalla


 Hamengkubuwono IX    Umar Wirahadikusumah     B. J. Habibie      M. Jusuf Kalla