Taufiq Kiemas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
H. Muhammad Taufik Kiemas
Taufiq Kiemas

Mangsa jabatan
1 Oktober 2009 – 8 Juni 2013
Pejabat sadurungé Hidayat Nur Wahid

Mangsa jabatan
23 Juli 2001 – 20 Oktober 2004
Pejabat sadurungé Hj. Shinta Nuriyah Wahid
Pengganti Hj. Ani Yudhoyono

Lair 31 Desember 1942
Flag of Japan.svg Jakarta, Masa Pendudukan Jepang
Tilar donya 8 Juni 2013 (umur 70)
Flag of Singapore.svg Singapura
Kabangsan Indonesia
Partai pulitik PDI Perjuangan (PDI-P)
Pasangan Megawati Soekarnoputri
Anak Puan Maharani
Almamater SMA Negeri 2 Palembang
Agama Islam

Muhammad Taufik Kiemas angsal gelar Datuk Basa Batuah langkung kawentar kaliyan asma Taufik Kiemas (lair ing Jakarta, 31 Desember 1942 – tilar donya ing Singapura, 8 Juni 2013 kanthi umur70 taun) inggih punika politikus Indonésia. Panjenenganipun njabat dados Ketua MPR RI periode 2009–2014, ananging nalika masa jabatan, panjenenganipun ninggal dunya (8 Juni 2013). Taufiq Kiemas punika garwa saking Presiden ke-5 Republik Indonesia, Megawati Soekarnoputri.

Politik[sunting | sunting sumber]

Taufiq Kiemas miwiti karier politik nalika wonten ing bangku mahasiswa, panjenengnipun mlebet GMNI. Sasampunipun panjenenganipun ugi tumut sarta wonten ing Partai Demokrasi Indonésia ugi kapilih dados anggota DPR/MPR-RI nalika taun 1992. Salaminipun masa Orde Baru, karier politikipun asring dikebiri dening pihak ingkang kagungan kuasa. Karier politikipun mulai sukses nalika rezim Soeharto lengser. Nalika pemilu 1999, Partai Demokrasi Indonésia Perjuangan (PDI Perjuangan) dados juwaranipun. Kamenangan punika ndadosaken garwanipun dados Wakil Presiden lajeng dados Presiden Indonésia kaping gangsal.

Panjenenganipun ingkang dados tokoh penting wonten ing partai punika nate dipundhapuk dados Ketua Dewan Pertimbangan Pusat (Deperpu). Panjenenganipun uga nate kapilih dados anggota DPR periode 2009–2014 saking PDI-Perjuangan kagem Daerah Pemilihan Jawa Barat II.

Panjenenganipun ingkang kawentar dados politikus, asring mlebet wonten ing seratan buku. Kadosta buku seratan saking Derek Manangka ingkang irah-irahanipun Jurus Dan Manuver Politik Taufiq Kiemas: Memang Lidah Tidak Bertulang ingkang sampun diterbitaken nalika taun 2009.

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Karya[sunting | sunting sumber]

  • Tanpa Rakyat Pemimpin tak Berarti Apa-apa: Jejak Langkah 60 tahun Taufiq Kiemas, Pustaka Sinar Harapan, 2002

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Hidayat Nur Wahid
Ketua MPR
2009-2013
Diganti déning:
jabatan lowong
Sing mengku  sadurungé:
Hj. Shinta Nuriyah Wahid
Bapak Negara Republik Indonesia
2001-2004
Diganti déning:
Hj. Ani Bambang Yudhoyono
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taufiq_Kiemas&oldid=865416"