Majelis Permusyawaratan Rakyat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Majelis Permusyawaratan Rakyat (dicekak MPR) iku lembaga tinggi negara jroning sistem ketatanegaraan Indonesia, sing dumadi saka anggota Dewan Perwakilan Rakyat lan anggota Dewan Perwakilan Daerah.

Cacahing anggota MPR periode 2004-2009 yakuwi 678, dumadi saka 550 Anggota DPR lan 128 anggota DPD. Mangsa jabatan anggota MPR yakuwi 5 taun, lan mungkasi bebarengan nalika anggota MPR sing anyar ngucapaké sumpah/janji.

Ketua MPR wektu iki yakuwi Zulkifli Hasan.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]