Kristiani Herrawati

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kristiani Herrawati
Kristiani Herrawati

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
20 Oktober 2004
Pejabat sadurungé Taufiq Kiemas

Lair 6 Juli 1952 (umur 61)
Flag of Indonesia.svg Yogyakarta, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Pasangan Susilo Bambang Yudhoyono
Anak Agus Harimurti Yudhoyono
Edhie Baskoro Yudhoyono
Almamater Universitas Kristen Indonesia (ora rampung)
Universitas Merdeka (rampung)
Agama Islam

Kristiani Herrawati (lair ing Yogyakarta, 6 Juli 1952; umur 61 taun).[1] Kristiani Herrawati luwih dikenal kanthi jeneng Ibu Ani Bambang Yudhoyono.[1] Ani Yudhoyono yaiku Ibu Negara Republik Indonesia.[1] Ani iku garwané Presiden Indonesia kang kaping enem kang jenenge Dr. H. Susilo Bambang Yudhoyono (SBY). [1]

Kluwarga[sunting | sunting sumber]

Ani Yudhoyono lahir nalika tanggal 6 Juli 1952.[2] Ani dadi anak kang kaping telu saka sedulur kang cacahé pitu.[2] Ani yudhoyono iku anak saka pasangan Jenderal (Purn) Sarwo Edhie Wibowo lan Hj. Sunarti Sri Hadiyah.[2] Ani nikah karo SBY nalika tanggal 30 Juli 1976. [2]Nalika iku SBY lagi wae dilantik dadi Perwira TNI lan dadi lulusan kang paling apik.[2]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Ani Yudhoyono tau kuliyah ing Jurusan Kedokteran ing Universitas Kristen Indonesia, ananging nalika taun kang kaping telu, Ani metu amarga palakrama karo SBY.[2] Sawise iku Ani banjur nutugaké kuliyah ing Universitas Merdeka lan lulus kanthi gelar Sarjana Ilmu Politik nalika taun 1998.[2]

Kagiyatan sosial lan politik[sunting | sunting sumber]

Ani Yudhoyono tau nyekel jabatan Wakil Ketua Umum DPP Partai Demokrat, saliyané iku Ani uga aktif ing kagiyatan sosial ing Persit Kartika Chandra Kirana (Persatuan Istri Tentara), Dharma Pertiwi, lan Dharma Wanita nalika SBY njabat dadi Mentri Pertambangan lan Energi ing era Pemerintahan Abdurrahman Wahid lan Mentri Koordinator Politik dan Keamanan era Pemerintahan Megawati Soekarnoputri.[2]

Buku[sunting | sunting sumber]

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)[presidensby.info(dipunundhuh tanggal 26 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i (id)presidenri.go.id(dipunundhuh tanggal 26 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.