Institut Tèknologi Bandung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Institut Teknologi Bandung)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Institut Teknologi Bandung
Itb.gif

Lambang ITB
Jenis Pawiyatan luhur negeri
Motto In Harmonia Progressio (Latin:"Kemajuan dalam keselarasan")
Rèktor Prof. Dr. Yuga Imoetz
Lokasi Bandhung, Jawa Kulon, Indonésia
Situs web www.itb.ac.id

Institut Teknologi Bandung (ITB) iku sawijining perguruan tinggi negeri sing dumunung ing Kutha Bandung. ITB diadegaké tanggal 2 Maret 1959. Wektu iki status ITB yaiku BHMN (Badan Hukum Milik Negara).

Kampus utama ITB sakmenika ana ing sekolah tinggi teknik kapisan Indonésia.Lan ndhuweni institusi pandhidhikan tinggi ngutamakake ITB ndhuweni karakteristik lan misi.Banjur menehi pengaruh lan perkembangan kang tumuju ing madegé ITB

Rektor ITB sakpunika yaiku Prof. Dr. Akhmaloka kanggo periode 2010-2014.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Sajarah ITB asal usulé wiwit abad kalihdasa , kanthi prakarsa masyarakat panguasa ing mangsa iku. Gagasan utama madegake kanggo nyukupi kabutuhan tenaga teknik kang siap ing mangsa ngarep antara hubungan Inonésia lan njaba negeri kayata hubungan antara negeri Walanda uga tlatah jajahan ing kawasan Nusantara, kang nyebabake anané Perang Donya Kapisan. De Techniche Hoogeschool te Bandung madeg tanggal 3 Juli 1920.

ITB madeg kapisanan ing tanggal 3 Juli 1920 kanthi jeneng "Technische Hooge School (THS)" te Bandoeng lan ndhuweni siji fakultas de Faculteit van Technische Wetenschap serta ndhuweni siji jurusan yaiku de afdeeling der Weg en Waterbouw. ITB uga dadi tlatah presidhèn Indonesia kapisanan, Soekarno nyabet gelar insinyur sakjroning ngangsu ilmu ing bidang Teknik Sipil.

Fakultas[sunting | sunting sumber]

Plaza Widya ITB kanthi Gunung Tangkuban Perahu ing kadohan.
Bangunan perpustakaan pusat ITB

Wektu iki ITB nduwèni 12 fakultas utawa sekolah. Karolas fakultas/sekolah kasebut yaiku:

  1. Fakultas Matematika lan Ilmu Pengetahuan Alam (FMIPA)
    1. Astronomi
    2. Kimia
    3. Matematika
    4. Fisika
  2. Sekolah Ilmu lan Teknologi Hayati (SITH)
    1. Biologi
    2. Mikrobiologi
  3. Sekolah Farmasi (SF)
    1. Sains dan Teknologi Farmasi
    2. Farmasi Klinik lan Komunitas
  4. Fakultas Teknik Pertambangan lan Perminyakan (FTTM)
    1. Teknik Metalurgi
    2. Teknik Pertambangan
    3. Teknik Perminyakan
    4. Teknik Geofisika
  5. Fakultas Ilmu lan Teknologi Kebumian (FITB)
    1. Teknik Geodesi lan Geomatika
    2. Teknik Geologi
    3. Meteorologi
    4. Oseanografi
  6. Fakultas Teknologi Industri (FTI)
    1. Teknik Kimia
    2. Teknik Fisika
    3. Teknik Industri
  7. Fakultas Teknik Mesin lan Dirgantara (FTMD)
    1. Teknik Mesin
    2. Aeronotika lan Astronotika
    3. Teknik Material
  8. Sekolah Teknik Elektro dan Informatika (STEI)
    1. Teknik Elektro
    2. Teknik Tenaga Elektrik
    3. Teknik Telekomunikasi
    4. Teknik Informatika
    5. Sistem lan Teknologi Informasi
  9. Fakultas Teknik Sipil dan Lingkungan (FTSL)
    1. Teknik Sipil
    2. Teknik Lingkungan
    3. Teknik Kelautan
  10. Sekolah Arsitektur, Perencanaan lan Pengembangan Kebijakan (SAPPK)
    1. Arsitektur
    2. Perencanaan Wilayah lan Kutha
  11. Fakultas Seni Rupa lan Desain (FSRD)
    1. Seni Rupa Murni
    2. Desain Komunikasi Visual
    3. Desain Interior
    4. Desain Produk
    5. Kriya Seni
  12. Sekolah Bisnis lan Manajemen (SBM)
    1. Manajemen

Rektor[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Ketua Presidium: Prof. Ir. Soemono; Anggota: Prof. Ir. Goenarso; Prof. dr. Djoehana Wiradikarta (Ketua/Dekan FIPIA UI Bandung); Prof. Ir. Soetedjo (Ketua/Dekan FT UI Bandung); Panitera: Prof. Dr. Ir. R. M. Soemantri Brodjonegoro (Ketua Jurusan Teknologi Kimia).
  2. ^ http://www.itb.ac.id/news/46 ITB News Portal, 13 Maret 2003, Mantan Rektor ITB , Ir. Ukar Bratakusumah Meninggal
  3. ^ Ketua Rektorium: Dr. Soedjana Sapi'ie; Anggota: Prof. Dr. Moedomo Soedigdomarto; Prof. Ir. Wiranto Arismunandar, MSME; Ir. Djuanda Suraatmadja.
  4. ^ Pejabat Sementara.
  5. ^ Pejabat Sementara.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Umum[sunting | sunting sumber]

Fakultas/departemen/sekolah[sunting | sunting sumber]

Unit kagiatan mahasiswa[sunting | sunting sumber]

Alumni[sunting | sunting sumber]