Ricky Harun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ricky Harun
Lair Ricky Chilnady Pratama Harun
12 Januari 1987 (umur 27)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Pagawéyan aktor
Taun aktif 2005 - saiki
Wong tuwa Donna Harun lan Hendra Rahtomo

Ricky Chilnady Pratama Harun luwih dikenal kanthi jeneng Ricky Harun (lair ing Bandung, Jawa Barat, 12 Januari 1987; umur 27 taun).[1] Ricky Harun iki salah sijiné pemain sinetron lan bintang film kang asalé saka Indonésia.[1] Ricky dadi anak pambarep saka sedulur kang cacahé loro. [1]Ricky Harun iku anak saka pasangan bintang modhel kang jenengé Donna Harun lan Hendra Rahtomo, anake politisi Rachmawati Soekarnoputri.[1] Iki kang ndadekaké Ricky harun dadi buyuté Presiden Sukarno.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Wiwit cilik Ricky ngugemi agama Islam.[1] Ricky uga seneng main film.[1] Iki amarga ibuné Ricky kang dadi modhel senior. [1]Sanajan wiwitané Ricky ora seneng main film ananging Ricky malah seneng akting nalika njajal main sinetron kang irah-irahané Pinokio dan Peri Biru (2005).[1] Sawisé iku, Ricky main ing sinetron kayata Sherina. [1]Ing sinetron iki, ricky main karo Eva Celia Latjuba, saliyané iku ana uga sinetron liyané kang dibintangi Ricky yaiku sinetron kang irah-irahané Penjaga Hati. [1]

Saliyane sinetron, Ricky uga njajal akting ing layar lebar.[2] Ricky wiwit main film kang irah-irahané Rumah Pondok Indah nalika taun 2006.[2] Film kang jinisé horor iki dibintangi karo Arswendy Nasution, Chintami Atmanegara, Titi Qadarsih, Ruhut Sitompul, Asya Shara, lan artis anyaran kang jenenge Amelia.[2] Taun 2007, Ricky main manéh ing film kang jinise horor.[2] Ing film iki kang dadi sutradara yaiku Jose Purnomo.[2] Film iki irah-irahane Pulau Hantu.[3][4]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

  • Rumah Pondok Indah (2006)
  • Pulau Hantu (2007)
  • Kawin Kontrak (2008)
  • Syahadat Cinta (2008) (Genta Buana Paramita)
  • Kawin Kontrak Lagi (2008)
  • Kirun + Adul (2009)
  • Ai Lop Yu Pul (2009)
  • Toilet 105 (2010)
  • Suster Keramas 2 (2011)

Sinetron[sunting | sunting sumber]

  • Inikah Rasanya
  • Pinokio & Peri Biru
  • Penjaga Hati
  • Sherina (maen bareng karo Eva Celia Latjuba lan Rimarsha)
  • Rindu Milik Rangga (maen bareng karo Dhea Imut lan Christ Laurent) (2009)
  • Hitam Putih
  • Timur Cinta
  • Dia atau Diriku

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Profil di KapanLagi.com(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Para Pemeran 'RUMAH PONDOK INDAH' Diganggu Makluk Halus(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  3. ^ (id)Ricky Harun - Sheila Marcia Gak Cocok Dari Awal(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  4. ^ Chelsea-Ricky Harun, Gak Pake 'Resmi-Resmian'(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ricky_Harun&oldid=860927"