Ricky Harun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ricky Harun
Lair Ricky Chilnady Pratama Harun
12 Januari 1987 (umur 28)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Pagawéyan aktor
Taun aktif 2005 - saiki
Mitra Herfiza Novianti
Anak Mikaila Akyza Pratama
Wong tuwa Donna Harun lan Hendra Rahtomo

Ricky Chilnady Pratama Harun luwih dikenal kanthi jeneng Ricky Harun (lair ing Bandung, Jawa Barat, 12 Januari 1987; umur 28 taun).[1] Ricky Harun iki salah sijiné pemain sinetron lan bintang film kang asalé saka Indonésia.[1] Ricky dadi anak pambarep saka sedulur kang cacahé loro. [1]Ricky Harun iku anak saka pasangan bintang modhel kang jenengé Donna Harun lan Hendra Rahtomo, anake politisi Rachmawati Soekarnoputri.[1] Iki kang ndadekaké Ricky harun dadi buyuté Presiden Sukarno.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Wiwit cilik Ricky ngugemi agama Islam.[1] Ricky uga seneng main film.[1] Iki amarga ibuné Ricky kang dadi modhel senior. [1]Sanajan wiwitané Ricky ora seneng main film ananging Ricky malah seneng akting nalika njajal main sinetron kang irah-irahané Pinokio dan Peri Biru (2005).[1] Sawisé iku, Ricky main ing sinetron kayata Sherina. [1]Ing sinetron iki, ricky main karo Eva Celia Latjuba, saliyané iku ana uga sinetron liyané kang dibintangi Ricky yaiku sinetron kang irah-irahané Penjaga Hati. [1]

Saliyane sinetron, Ricky uga njajal akting ing layar lebar.[2] Ricky wiwit main film kang irah-irahané Rumah Pondok Indah nalika taun 2006.[2] Film kang jinisé horor iki dibintangi karo Arswendy Nasution, Chintami Atmanegara, Titi Qadarsih, Ruhut Sitompul, Asya Shara, lan artis anyaran kang jenenge Amelia.[2] Taun 2007, Ricky main manéh ing film kang jinise horor.[2] Ing film iki kang dadi sutradara yaiku Jose Purnomo.[2] Film iki irah-irahane Pulau Hantu.[3][4]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

  • Omah Pondok Indah (2006)
  • Roh Island (2007)
  • Marriage Contract (2008)
  • Creed of Love (2008)
  • Marriage Contract Maneh (2008)
  • Kirun + Adul (2009)
  • Ai Samut Yu Pul (2009)
  • Toilet 105 (2010)
  • Sisters Shampooning (2011)

Sinetron[sunting | sunting sumber]

  • Apa Iku Ngrasa
  • Pinokio lan Blue Fairy
  • Njaga Heart
  • Sherina
  • Langsung Diduweni Rangga
  • Ireng Lan Putih
  • East of Love
  • Panjenenganipun utawa Aku
  • Nggantheng Nggantheng Serigala

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Profil di KapanLagi.com(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Para Pemeran 'RUMAH PONDOK INDAH' Diganggu Makluk Halus(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  3. ^ (id)Ricky Harun - Sheila Marcia Gak Cocok Dari Awal(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  4. ^ Chelsea-Ricky Harun, Gak Pake 'Resmi-Resmian'(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ricky_Harun&oldid=891038"