Roeslan Abdulgani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roeslan Abdulgani
Roeslan Abdulgani

Mangsa jabatan
13 November 1963 – 27 Agustus 1964
Pejabat sadurungé Mohammad Yamin
Pengganti Achmadi

Mangsa jabatan
24 Maret 1956 – 9 April 1957
Pejabat sadurungé Ide Anak Agung Gde Agung
Pengganti Soebandrio

Lair 24 November 1914
Cithakan:Bendera belanda Surabaya, Jawa Timur, Hindia Belanda
Tilar donya 29 Juni 2005 (umur 90)
Kabangsan Indonesia
Profèsi Diplomat
Agama Islam

Roeslan Abdulgani (Cithakan:Lairmati) yaiku negarawan lan politikus Indonesia kang minangka Menteri Luar Negeri Indonesia ing taun 1956-1957.[1] Dheweke biasane diundang kanthi nama Cak Roes.[1]

Roeslan yaiku Sekretaris Jenderal Departemen Luar Negeri nalika taun 1954-1956.[1] Setaun sawise, dheweke dadi Sekretaris Jenderal Konferensi Asia-Afrika ing Bandung ing taun 1955.[1] Sawise dadi Menteri Luar Negeri, dheweke dadi Menteri Penerangan nalika taun 1962-1966, lan Wakil Perdana Menteri ing taun 1966-1967.[1] Sawise presiden diganti saka presiden Soekarno diganti presiden Soeharto, Roeslan dipercaya dadi Duta Besar RI ing Perserikatan Bangsa-Bangsa (1967-1971) lan uga dadi Ketua Tim Penasihat Presiden ngenani Pancasila 20 taun wiwit taun 1978.[1]

Roeslan uga duweni gelar Jenderal TNI Kahormatan Bintang Papat, Bintang Mahaputra.[2] Samangsa uripe, dheweke dikenal duweni hubungan kang cedhak karo Presiden Soeharto.[2] Saka nikahe karo Sihwati Nawangwulan, dheweke duwe lima anak.[2]

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

  • HIS, Surabaya (1928).[2]
  • MULO, Surabaya (1932).[2]
  • HBS-B, Surabaya (1934).[2]
  • Kursus Tata Buku A lan B (1938).[2]
  • Kursus Notariat I dan II (1940).[2]
  • Hunter College, New York, AS (1968).[2]
  • Barnard College, New York, AS (1969).[2]

Karier Roeslan Abdulgani[sunting | sunting sumber]

  • Anggota National Indonesische Padvinderij (1926).[2]
  • Ketua Indonesia Moeda (1934).[2]
  • Guru Sekolah Menengah Islamiyah/Perguruan Rakyat/Kursus malam

Taman Siswa, Surabaya (1935).[2]

  • Ketua Pedoman Besar Indonesia Moeda Surabaya (1936-1937).[2]
  • Karyawan Dinas Perindustrian dan Koperasi Rakyat, Surabaya.[2]
  • Poetera bagian Ekonomi, Surabaya (1942-1943).[2]
  • Redaksi Majalah Bakti (1945-1946).[2]
  • Kepala Dinas Penerangan Rakyat Jawa Timur (1946-1947).[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Roeslan Abdulgani (Dipuntingali tanggal 19 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)Roeslan Abdulgani (Dipuntingali tanggal 19 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roeslan_Abdulgani&oldid=831946"