Hamengkubuwana X

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sri Sultan Hamengkubuwana X
Sri Sultan Hamengkubuwana X
Ratu Nagari Ngayogyakarta Hadiningrat
Miyos Yogyakarta, 2 April 1946
Jabatan

Yogyakarta Sultanate Hamengkubhuwono X Emblem.svg Raja Ngayogyakarta

Poster jumenengan taun 1980 (kolèksi Troopenmuseum

Sri Sultan Hamengkubuwana X utawi Bendara Radèn Mas Herjuna Darpita (miyos ing Yogyakarta, 2 April 1946, yuswa 65 taun) punika ratu ingkang kaping sadasa ing Karaton Ngayogyakarta, lan Gubernur Dhaérah Istiméwa Yogyakarta.

Sarasilah[sunting | Sunting sumber]

  1. GRA Nurmalita Sari/GKR Pembayun
  2. GRA Nurmagupita/GKR Candrakirana
  3. GRA Nurkamnari Dewi/GKR Maduretna
  4. GRA Nurabra Juwita
  5. GRA Nurastuti Vijareni/GKR Bendara

Mangsa alit lan pawiyatan[sunting | Sunting sumber]

Ngarsadalem kaping X miyos kanthi asma BRM Herjuno Darpito. Sareng diwasa lajeng sesebutan KGPH Mangkubumi lan sareng jumeneng dados adipati anom, kaparingan sesebutan KGP Adipati Anom Hamengku Negara Sudibya Rajaputra Nalendra ing Mataram. Panjenengandalem punika lulusan Fakultas Hukum UGM.

Jumenengdalem[sunting | Sunting sumber]

Sultan Hamengkubuwana X sekalihan garwa Gusti Kangjeng Ratu Hemas ing adicara jumenengan surya kaping 7 Maret 1989 minangka ratu Kasultanan Ngayogyakarta.

Jumenengdalem minangka ratu kalampahan ing surya kaping 7 Maret 1989 (Selasa Wage, 19 Rejeb 1921) kanthi asma resmi Sampeyan Dalem ingkang Sinuhun Kangjeng Sultan Hamengku Buwana Senapati-ing-Ngalaga Abdurrahman Sayidin Panatagama Kalifatullah ingkang Jumeneng Kaping Sadasa.

Kagiatan organisasi[sunting | Sunting sumber]

Ngarsadalem kaping X aktif jroning maneka warni organisasi lan mengku sawetawis kalenggahan, antaranipun ketua umum Kadinda DIY, ketua DPD Golkar DIY, ketua KONI DIY, Dirut PT Punokawan ingkang makarya babagan jasa konstruksi, Presidhen Komisaris PG Madukismo, lan ing sasi Juli 1996 kaangkat minangka Ketua Tim Ahli Gubernur DIY. Warsa 2010, sesarengan kalihan Surya Paloh, Ngarsadalem Sultan Hamengkubuwana X medhar gagasan madegipun Nasional Demokrat.

Makalah[sunting | Sunting sumber]

Deleng uga[sunting | Sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana IX
Raja Kasultanan Yogyakarta
1988 - ....
Dipunlajengaken
déning:
saweg njabat


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamengkubuwana_X&oldid=888172"