Surya Paloh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Surya Paloh

Surya Dharma Paloh (lair ing Kutaraja, Banda Aceh, Aceh, 16 Juli 1951; umur 63 taun) yaiku Ketua Déwan Penaséhat Parté Golkar.[1] Surya Paloh uga ditepungi dadi pèrs lan pimpinan Media Group kang duwé padinan Media Indonesia, Lampung Post, lan uga stasiun télévisi Metro TV.[1] Lair saka pasangan Daud Paloh lan Nursiah Paloh[1]. Bebarengan karo Sri Sultan Hamengkubuwono X, Surya Paloh ngadegaké Nasional Demokrat.[1]

Lelaku urip[sunting | sunting sumber]

Surya Paloh, lair ing Tanah Rencong.[2] Paloh gedhé ana ing kutha Pematang Siantar, Sumatra Lor, dhaérah kang nglairaké tokoh-tokoh gedhé kaya TB Silalahi, Adam Malik, Parada Harahap, A.M. Sipahutar, lan Harun Nasution.[1] Paloh dadi pengusaha ing kutha Medan, dhaérah kang nggedhèkaké tokoh PNI lan tokoh bisnis TD Pardede.[1] Aktifitas pulitik kang nyebabaké Surya Paloh pindhah menyang Jakarta, dadi anggota MPR périodhe kaping pindho. Ana ing kutha metropolitan iki, Surya Paloh banjur ditepungi dadi pengusaha enom saka Indonésia.[1]

Surya Paloh tepung karo donya bisnis nalika isih remaja.[1] Nyambi sekolah Paloh wis dadi bakul tèh, iwak asin, karung goni, lsp.[1] Paloh tuku dagangané saka guruné ana ing donya dagang.[1] Barang mau banjur didoli menyang warung-warung.[1] Ing Medan, Surya Paloh ngadegaké perusahaan karosèri lan nyambi dadi agèn pangadolan montor.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surya_Paloh&oldid=839792"