Bergedèl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bergedèl kentang

Bergedèl yaiku panganan kang kagawe saka kenthang kang digoreng uawa digodhog sadulunge diremukake banjur dicampur karo daging cincang, irisan godhong bawang lan godhong seledri banjur di campur bumbu-bumbu. Dibentuk bunder-bunder gepeng, dicelupake ing kocokan endhog pitik banjur digoreng.

Bergedèl uga ana kang kagawe saka ketéla rambat, ketéla pohung digodhog utawa digoreng lan diremukake, kang kagawe saka tahu, tahu diremkake dicampur karo bumbu-bumbu lan endhog pitik banjur digoreng. Bergedèl kang kgawe saka tahu biasane diarani bergedèl tahu.

Ètimologi[sunting | sunting sumber]

Istilah bergedèl asale saka Basa Walanda: Frikadel, iki nuduhake pengaruh Walanda jroning seni masak Indonésia. Versi asline ing Éropah frikadel kagawe saka daging cincang kang remukake banjur digoreng, dene ing Indonésia bergedèl kagawe saka bahan kenthang kang kadang mung sithik dicampuri daging cincang utawa kornet.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bergedèl&oldid=868881"