JKT48

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
JKT48
JKT48 revisi kaping 4JKT48 revisi kaping 4.jpg
Anggotaning JKT48 generasi kaping pisan + anggota saking AKB48 Jepang
Pratélan latar wuri
Génre J-pop, pop
Labèl Déntsu Média
Sing magepokan AKB48
Sana jaringan JKT48 www.jkt48.com jkt48
Anggota Generasi pertama

JKT48 ya iku Grup Idol saka Indonésia sing diproduseri déning Yasushi Akimoto saka Jepang. Grup Idol iki salah sawijining sedulur saka AKB48 kaping pisan ing njabané Jepang, lan ngadeg ing Jakarta.[1] JKT48 ya iku Sedulur saka AKB48 duwé konsép sing padha, ya iku "Idol sing bisa ketemu lan pacelathon saben dina.[2] JKT48 duwé teater tetep ing Fx Sudirman Lanté 4 lan ngadekaké konser saben minggu.

Karier[besut | besut sumber]

Pandirian[besut | besut sumber]

Logo JKT48

JKT48 digawé tanggal 11 September 2011 ing acara AKB48 sing dianakake ing Makuhari Messe ing Chiba. wawancara kanggo peserta dilangsungaké nganti pamungkase wulan séptember, lan audisi finalé kanggo finalis padha, ya iku kaping 8 Oktober 2011 - 9 Oktober 2011[3]

Gunggung pendaftar nganti 1200 Peserta sing diwawancarai, ana 51 peserta sing lolos selèksi tahap kaping pindho.[3] Audisi tahap anyar dianakaké tanggal 2 November 2011. Sawisé disaring nganggo joget tembang "Heavy Rotation" lan dikon nyanyi tembang sing disenengi, 28 peserta ketampa ing Audisi JKT48 tahap anyar. Prodhuser Yasushi Akimoto lunga menyang Jakarta kanggo nganakaké Audisi. Nalika ditakoni bab standaring selèksi, jaréné Akimoto, " Ngenani pamilihan anggota, ciri-ciri saka laladan ora penting, sing penting ya iku pesona saka cah wadon saka Indonésia lan nagara liyane iku padha. Kita luwih mentingi kapribadèn sing becik, nalika ana saka sak sekolahan ya ora apa-apa, malah tambah apik" ujaré.

Generasi kaping pisan dikenalake tanggal 3 November 2011.[4] Ana 28 peserta sing ketampa ing tahap anyar, salah sawijing personil JKT48 Generasi 1 iku asli saka jepang, ya iku Rena Nozawa lan Ayana Shahab. nanging saiki manggon ana ing Indonésia.[4] Produser Yasushi Akimoto ndawuh JKT48 iku bisa dadi " Jembatan Persahabatan antarané Indonésia lan Jepang ".[4]

Manggung ning Televisi Indonésia[besut | besut sumber]

Mega konser JKT48 ing Televisi

JKT48 manggung kaping pisan ing program musik 100% Ampuh, tayang live ing Global TV saka Bekasi Square, 17 Desember 2011. Tembang sing digawa ya iku "Heavy Rotation" nganggo lirik ing basa indonesia. Klambi sing di anggo JKT48 memper kaya klambi skolah ing Jepang sing padha kaya AKB48. Sak dina sawise manggung ing 100% Ampuh, ing tanggal 18 Desember 2011, JKT48 kapisan pachalaton lan geguyonan kaliyan penggemar ngatut acara Meet and great JKT48 ing Fx Center Jakarta, lan nembang "Heavy Rotation"[5]. Metune pidio tembang Heavy Rotation versi JKT48 dilakoake ing acara salaman 14 Januari 2012 ing atrium Fx Center. Pidio tembang iki ndhuwe tema acara ing katampaning pelajar ing SMA.[6] Melody Melody Nurramdhani Laksani ngenteni tibane loro kancane sing telat mlebu sekolah ing sekolah anyare. Shania Junianatha telat tangi esuk lan Cleopatra Djapri kena macet. Tembang iki sakdurunge kalebu iklan tv Pocari Sweat sing dibintangi kabeh anggotane JKT48 (isih ana Fahira al-Idrus).[7]

Sawise peluncurane tembang Heavy Rotation, JKT48 kerep kalebu ing program musik TV. ing SCTV, JKT48 tampil ing acara Inbox lan iPop. anggotane uga tampil ing 100% Ampuh lan Lampion 100% Cinta saka Global TV, lan uga Dahsyat RCTI. Ing Indosiar dheknen manggung ing Hitzteria.[8] tembang sing digawa member JKT48 ya iku Heavy Rotation lan Aitakatta versi basa Indonésia.

Diwiwiti saka Otsuka Indonésia karo Pocari Sweat, perusahaan-perusahaan Jepang ing Indonésia ndawuhi JKT48 dadi bintang iklan produk lan layanan produsèn iku. Rakuten kerjasama kaliyan MNC Media ndawuhi JKT48 kanggo iklan Rakuten Belanja Online.[9] Kao nganggo JKT48 kanggo iklan Laurier, lan Yamaha nganggo JKT48 awujud iklan pit montor Mio J.[10] Sharp Electronics Indonésia nganggo JKT48 kanggo kegiatan promosi.[11] JKT48 nyanyi 2 tembang kanggo promosi ing acara galèri produk Sharp (Sharp konten) ing Best Denki, Senayan City, 4 Maret 2012.[12]

JKT48 manggung kaliyan AKB48 ing konser J-Pop Culture Festival 2012 ning Balai Kartini, Jakarta, 25 Februari 2012. Festival punika awujud saka kerjasama Kedutaan Besar Jepang ing Jakarta karo Japan Foundation Jakarta, Kemeterian Pariwisata lan Ekonomi Kreatif Indonésia, Komunitas Alumni Jepang ing Indonésia, lan Universitas Al-Azhar Indonésia.[13] Konser JKT48 dirawuhi nganti 3.000 penonton,[14] kalebu uga wota sing nyeluki lan nyemangati mix ing basa Jepang.[15]

Ing 17-20 mei 2012, JKT48 nglakoaké debut ing tèater sementara, gedung Nyi Ageng Sèrang, Pasar Fèstival, Kuningan Jakarta Selatan. JKT48 gawa sètlist (album konsèr) "Pajama Drive" ing vèrsi basa Indonésia.

Ing tanggal 17 Juli 2012, JKT48 tampil live ing acara televisi bertajuk Mega Konsèr JKT48 sing ditampilaké RCTI. ana 10 tembang luwih sing digawa dèning JKT48 ing konsèr iku.

Teater resmi Permanen JKT48 ngadhek padha 8 September 2012 ing lantai 4 mal fX Lifestyle X'nter, Sudirman, Jakarta. JKT48 tetep nampilake Pajama Drive sing sakdurunge wis ditampilake ing gedung teater sementara lan uga Mega Konser JKT48. setlist pajama drive wis tau ditampilake nganti kaping 3 konser, ya iku (17–20 Mei, 14–17 Juni, dan 13–15 Juli 2012) ing gedung Nyi Ageng Sèrang, Pasar Fèstival, Kuningan Jakarta Selatan. Lan Pasaraya Grande, Blok M.

Perayaan Tanggap Warsa JKT48 dilaksanakake ing Teater JKT48, 23 desember 2012, lan langsung tayang oleh RCTI ing acara Dahsyat. Acara Dimulai dengan pengumuman setlist anyar "Aturan Anti Cinta" (Renai Kinshi Jourei) sebagai judul pertunjukan teater saklajenge ing tanggal 26 desember 2012. Ing acara tanggap warsa iku, penonton uga dikei CD Promo tembang sing nganggo basa indonesia saka JKT48, ya iku: "Heavy Rotation", "Baby! Baby! Baby!", "Ponytail to Chou Chou" ("Ponytail lan Shu-shu"), uga nurut "Kimi no Koto ga Suki Dakara" ("Karena Kusuka Dirimu"), sing masing-masing isi CDne 1 wae. 4 CD tersebut kalebu CD promosi Album JKT48 ing arep didol wulan Januari 2012.

setlist 2 Renai kenshi jourei

Konser JKT48 First Anniversary Event digelar ing Gedung Bulutangkis Senayan, uga tanggal 23 desember 2012. Ing konser tersebut diumumkan pangadhekan Tim J sisan panganggkatan 22 anggota generasi kaping pisan JKT48 uga kalebu Aki Takajo lan Haruka Nakagawa sing ditransfer saka AKB48 sebagai anggota Tim J. Devi Kinal Putri diangkat dadi Kapten Tim J. ing konser iku, JKT48 kapisan nggawa tembang "Hikouki Gumo" saka setlist "Aturan Anti Cinta". Aki Takajo dadi posisi sentral ing lagu "Karena Kusuka Dirimu" sing digawa tim J,[16] lan Generasi 2 JKT48 nggawa lagu "Aitakatta".

Manggung Ning Jepang[besut | besut sumber]

JKT48 manggung ning jepang

Taun 2011[besut | besut sumber]

JKT48 manggung ing jepang kapisan ing acara konser AKB48 Kōhaku Taikō Uta Gassen, tanggal 20 desember 2011 ing Tokyo Dome City Hall. enemlas anggotaning JKT48 manggung ing konser kaluwarga gedhi AKB48, SKE48, NMB48, lan HKT48. ing konser iku, JKT48 didelok nganti 2.000 Penonton ing Tokyo Dome City Hall, koser iku uga ditampilake ing 113 layar gedung bioskop ing kabehe Jepang, uga ing Youtube lan Google+.[17] ing koser punika, Kaluarga gedhen AKB48 ing kabehe persoline wonten 155 manungsa dipar dadi rong tim, tim abang lan tim putih sing masing-masing ngusahakake kaprigelan masing-masing tim.[18] JKT48 kalebu ing tim abang, enemlas anggotaning JKT48 tampil ing panggung dadi bintang tamu kaliyan kejutan kangge penonton.[17] Amerga wakil tim abang, JKT48 manggung gawa tembang "Aitakatta" ing basa indonesia, ngadu lawan HKT48 saka tim putih gawa tembang Te o Tsunaginagara.[19]

Nalika 21 Desember 2012, JKT48 kalebu ing acara Televisi Fuji TV ya iku Waratte Iitomo! nembangake "Aitakatta" sing lirik lagune nganggo basa Indonésia.[20] Enem anggota JKT48 ya iku: Shania, Cleopatra, Rena, Nabilah, Melody, lan Ayana tampil ing acara promosi pariwisata Indonésia sing dianakake Garuda Indonésia ning Papan Anggegana Internasional Narita, 24 Desember 2011.[21]

Anggota[besut | besut sumber]

Tim J [22][besut | besut sumber]

pangadekan tim J ing konser JKT48 First Anniversary Event 23 Desember 2012.

Generasi kaping pisan uga Aki Takajo lan Haruka Nakagawa kalebu Tim J JKT48.

Kapten saka Tim J ya iku Devi Kinal Putri.

Jeneng lengkap Tanggal lair
Rica Leyona

19 Agustus 1991 (umur 24)

Diasta Priswarini

9 Sèptèmber 1991 (umur 24)

Aki Takajo

3 Oktober 1991 (umur 24)

Nakagawa Haruka

10 Pébruari 1992 (umur 24)

Melody Nurramdhani Laksani

24 Maret 1992 (umur 24)

Sendy Ariani

12 Agustus 1993 (umur 22)

Jessica Veranda Tanumihardja

19 Agustus 1993 (umur 22)

Stella Cornelia

3 Nopèmber 1994 (umur 21)

Ghaida Farisya

29 Mèi 1995 (umur 21)

Rezky Wiranti Dhike

22 Nopèmber 1995 (umur 20)

Devi Kinal Putri

2 Januari 1996 (umur 20)

Jessica Vania Widjaja

22 Januari 1996 (umur 20)

Frieska Anastasia Laksani

4 Maret 1996 (umur 20)

Sonya Pandarmawan

18 Mèi 1996 (umur 20)

Cindy Gulla

29 Mèi 1997 (umur 19)

Ayana Shahab

3 Juni 1997 (umur 19)

Delima Rizky

25 Oktober 1997 (umur 18)

Sonia Natalia

17 Dhésèmber 1997 (umur 18)

Beby Chaesara Anadila

18 Maret 1998 (umur 18)

Gabriela Margareth Warouw

11 April 1998 (umur 18)

Rena Nozawa

6 Mèi 1998 (umur 18)

Shania Junianatha

27 Juni 1998 (umur 18)

Nabilah Ratna Ayu Azalia

11 Nopèmber 1999 (umur 16)

Transfer saka AKB48[besut | besut sumber]

Jeneng Jangkep Tanggal lair
Aki Takajo

3 Oktober 1991 (umur 24)

Haruka Nakagawa

10 Pébruari 1992 (umur 24)

Kenkyuusei Generasi kaping pindo[23][besut | besut sumber]

Jeneng Lengkap Tanggal lair
Alicia Chanzia

24 Mèi 1999 (umur 17)

Annisa Athia

8 Oktober 1997 (umur 18)

Cindy Yuvia

14 Januari 1998 (umur 18)

Della Delila

15 Nopèmber 1998 (umur 17)

Dellia Erdita

19 Dhésèmber 1996 (umur 19)

Dena Siti Rohyati

15 Maret 1997 (umur 19)

Dwi Putri Bonita

17 Nopèmber 1997 (umur 18)

Fakhiryani Shafariyanti

14 Juli 1995 (umur 21)

Intar Putri Kariina

23 Oktober 1997 (umur 18)

Jennifer Hanna

26 Januari 1998 (umur 18)

Jennifer Rachel Natasya

10 April 1999 (umur 17)

Lidya Maulida Djuhandar

17 Agustus 1996 (umur 19)

Nadhifa Karimah

24 Nopèmber 1995 (umur 20)

Nadila Cindi Wantari

23 Sèptèmber 1998 (umur 17)

Natalia JKT48

28 Dhésèmber 1996 (umur 19)

Noella Sisterina

16 Nopèmber 1997 (umur 18)

Novinta Dhini

26 Nopèmber 1995 (umur 20)

Octi Sevpin

7 Oktober 1997 (umur 18)

Olivia Robberecht

21 Mèi 1997 (umur 19)

Priscillia Sari Dewi

5 April 1999 (umur 17)

Ratu Vienny Fitrilya

23 Pébruari 1996 (umur 20)

Riskha Fairunissa

22 Maret 1996 (umur 20)

Rona Anggreani

19 Maret 1995 (umur 21)

Saktiya Oktapyani

1 Oktober 1995 (umur 20)

Shinta Naomi

4 Juni 1994 (umur 22)

Sinka Juliani

4 Juni 1996 (umur 20)

Thalia

22 Dhésèmber 1996 (umur 19)

Thalia Ivanka Elizabeth

29 Juni 1999 (umur 17)

Viviyona Apriani

13 April 1994 (umur 22)

Mantan anggota[besut | besut sumber]

Generasi Kaping pisan[besut | besut sumber]

Jeneng Tanggal lair Tanggal lulus
Siti Gayatri

11 Maret 1993 (umur 23) || 12 Februari 2012[24]

Intania Pratama Ilham

19 Juli 1991 (umur 25) || 12 Februari 2012[24]

Allisa Astri

23 Juni 1990 (umur 26) || 10 Mei 2012[25]

Fahira al-Idrus

27 Juli 1998 (umur 18) || 10 Mei 2012[25]

Neneng Rosediana

24 Januari 1999 (umur 17) || 25 November 2012[26]

Cleopatra Djapri

20 Dhésèmber 1993 (umur 22) || 10 Desember 2012[27]

Alissa Galliamova

28 Agustus 1993 (umur 22)}} || 16 Januari 2013[28]

Generasi Kaping Pindo[besut | besut sumber]

Nama Tanggal lahir Tanggal lulus
Althea Callista

11 Juli 1997 (umur 19)}} || 10 Januari 2013[29]

Nurhalima Oktavianti

18 Oktober 1996 (umur 19)}} || 10 Januari 2013[29]

-

Diskografi[besut | besut sumber]

Temabang saka basa Jepang, sing digubah ning basa Indonésia:

Singgel:

AKB48
SKE48
NMB48
Tim J JKT48
TEAM Kenkyusei

Penampilan[besut | besut sumber]

Indonésia[besut | besut sumber]

Acara varietas[besut | besut sumber]

Konser[besut | besut sumber]

  • J-Pop Culture Festival 2012, Balai Kartini, Jakarta, 25 Februari 2012
  • Konser Cinta Jakarta, RCTI, 22 Juni 2012
  • Konser Terbaik 15th AMI Awards 2012, 9 Juli 2012 di RCTI
  • Mega Konser JKT48, RCTI, 17 Juli 2012
  • Mahakarya RCTI 23 Tahun, RCTI, 8 Agustus 2012
  • Konser Super Dahsyat, RCTI, 1 September 2012
  • Pesta Lamp10n, Global TV, 8 Oktober 2012
  • Konser 'AMA21NG' Ulang Tahun Ke-21 MNCTV, MNCTV, 20 Oktover 2012
  • 11th Anniversary Concert Kota Wisata Batu (10 November 2012, Alun-alun Kota Batu, Jawa Timur)
  • HUT Emas Seskoal 50 Anniversary (17 November 2012, Pasisir Karnaval Ancol, Jakarta)
  • Konser Super Dahsyat "Hello Goodbye", RCTI, 26 November 2012
  • Salut Indonésia 2012, Global TV, 2 Desember 2012
  • JKT48 First Anniversary Event, 23 Desember 2012, Gedung Bulutangkis Senayan, Jakarta
  • Konser Cinta " Sendiri Itu Seru, 13 Februari 2013
  • Konser JKT48: Warnai Harimu, 17 Februari 2013

Penampilan Non Konser[besut | besut sumber]

  • Festival Jak-Japan Matsuri 2012, Jakarta, 23 dan 30 September 2012
  • HAI Day, Parkir Timur Senayan, Jakarta, 27 Oktober 2012
  • Perayaan HUT Kota Batu Ke-11, Malang, Jawa Timur, 10 November 2012
  • Pekan Produk Kreatif Indonésia 2012, Epicentrum Walk, Jakarta, 21 November 2012
  • Yahoo! OMG Award 2012, Balai Kartini, Jakarta, 24 November 2012
  • Jelajah TKP (Perayaan Ulang Tahun KASKUS Ke-13). Tenis Indoor Senayan, 25 November 2012

Televisi[besut | besut sumber]

Pertunjukan teater[besut | besut sumber]

Teater Sawetara[besut | besut sumber]
  • JKT48 1st Theater Live "Pajama Drive", Nyi Ageng Serang, Pasar Festival, Kuningan Jakarta Selatan, 17-20 Mei 2012
  • JKT48 June 2012 Theater "Pajama Drive", Studio 7 Pasaraya Grande Blok M Jakarta, 14-17 Juni 2012
  • JKT48 July 2012 Theater "Pajama Drive", Studio 7 Pasaraya Grande Blok M Jakarta, 13-15 Juli 2012
Teater JKT48[besut | besut sumber]

Iklan[besut | besut sumber]

Majalah[besut | besut sumber]

  • Teen edisi 278
  • GADIS 8-17 Mei 2012
  • HAI edisi 34, 20-27 Agustus 2012
  • The 1st Official Guide Book "LOVE JKT48" (14 September 2012)
  • NYLON Indonésia November 2012, RADAR "Bright Young Things" (Melody, Veranda, Ghaida, Ayana, Nabilah, Shania, Stella)
  • HAI Senin, 24 Desember 2012

Jepang[besut | besut sumber]

Konser[besut | besut sumber]

Televisi[besut | besut sumber]

Iklan[besut | besut sumber]

Majalah[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]

Taun Acara Nominasi Karya Kasil
2012 Yahoo! OMG Awards Indonésia Best Group (grup paling apik) Menang
HAI Readers Music Awards 2012 [32] Best Single Heavy Rotation Menang
Best Costume Menang
Best Stage Performance Menang
Best Freshmeat Menang
Best of The Best (non-nominasi) Menang
2013 100% Ampuh Awards Co Cuit (Best Female Group) Menang
DAHSYAT-nya Awards 2013 Pendatang Baru Terdahsyat Menang
Aksi Panggung Terdahsyat kalebu nominasi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ title=インドネシア・ジャカルタで「JKT48」始動! AKB48海外初の姉妹グループ誕生へ
  2. ^ [1]
  3. ^ a b [2] AKB初の海外姉妹グループ、JKT48の可能性
  4. ^ a b c "AKB48 Indonésian sister group JKT48 introduces first 28 members". Manichi Shimbun. 2011-11-03. Archived from the original on 2011-11-03. Retrieved 2011-11-03. 
  5. ^ title=JKT48、母国で「ヘビロテ」初パフォーマンス&初握手会
  6. ^ http://mdpr.jp/021165266
  7. ^ [3]
  8. ^ http://jkt48.com/news-id.html#top Berita Terbaru saka website resmi JKT48
  9. ^ [4] JKT48が楽天のインドネシアECモールのCMに登場!
  10. ^ "東南アジアに製品研究開発の拠点を ヤマハ発・柳社長にインタビュー". Chunichi Shimbun. 2012-2-29. Retrieved 2012-03-29.  Check date values in: |date= (help)
  11. ^ "Sharp Indonésia Gandeng JKT48". Sumut Post. 2012-03-07. Retrieved 2012-03-29. 
  12. ^ "JKT48起用! シャープがインドネシアでシェア拡大狙う". 大河原克行. Nikkei Trendy net. Retrieved 2012-03-29. 
  13. ^ "Japan Pop Culture Festival (25 - 26 Februari 2012)". Kedutaan Besar Jepang di Indonésia. 2012-01-31. Retrieved 2012-03-29. 
  14. ^ "AKB48、ジャカルタで公演 Jポップ紹介イベント". 47 News. 2012-02-25. Retrieved 2012-03-29. 
  15. ^ "AKB48:インドネシアでJKTと“合体”ライブ!". Mainichi Shimbun. Archived from the original on 2012-03-01. Retrieved 2012-03-29. 
  16. ^ "JKT48:1月に初のCD発売決定 高城&仲川も公演デビューへ". Mainichi jp. 2012-12-24. Archived from the original on 2013-04-23. Retrieved 2012-12-24. 
  17. ^ a b "AKB48、初の紅白歌合戦イベントは大島優子率いる白組優勝". Natalie. 2011-12-21. Retrieved 2012-03-29. 
  18. ^ "AKBら総勢155人が「紅白対抗歌合戦」ファン2000人熱狂!". Sports Hochi. 2011-12-21. Archived from the original on 2011-12-20. Retrieved 2012-03-29. 
  19. ^ "AKB48紅白対抗歌合戦(2011年)取材レポート(2)". Scramble Egg. 2011-12-27. Retrieved 2012-03-29. 
  20. ^ "会いたかったDenganmu…」。JKT48が“いいとも”でテレビ番組に初登場。". Techinsight. 2011-12-21. Retrieved 2012-03-29. 
  21. ^ "JKT48が成田でイベント 会場から「かわいい!」". J-Cast. 2011-12-24. Retrieved 2012-03-29. 
  22. ^ "JKT48 Member Profiles". JKT48. Retrieved 2011-11-03. 
  23. ^ "JKT48". JKT48. Retrieved 2012-11-04.  Text " Profil Anggota " ignored (help)
  24. ^ a b "Pengumuman Pengunduran Diri Siti Gayatri dan Intania Pratama Ilham". JKT48. 2012-2-12. Retrieved 2013-01-20.  Check date values in: |date= (help)
  25. ^ a b "Perihal Fahira Al Idrus dan Allisa Astri". JKT48 Official Web Site. 2012-5-10. Retrieved 2013-01-20.  Check date values in: |date= (help)
  26. ^ "Mengenai Neneng Rosdiana". JKT48. Retrieved 2012-11-21. 
  27. ^ "Mengenai Cleopatra Japri". JKT48. Retrieved 2012-12-10. 
  28. ^ "Mengenai Alissa Galliamova". JKT48. Retrieved 2013-01-22. 
  29. ^ a b "Mengenai Althea Callista dan Nurhalima Oktavianti". JKT48 Official Web Site. 2013-1-10. Retrieved 2013-01-10.  Check date values in: |date= (help)
  30. ^ "JKT48が楽天のインドネシアECモールのCMに登場!". RBB Today. 2012-01-27. Retrieved 28 January 2012. 
  31. ^ "AKB48 リクエストアワー セットリストベスト100 2012(2日目)" (in Jepang). Scramble Egg. 2012-01-21. Retrieved 23 January 2012. 
  32. ^ "JKT48 is nominated in HAI Reader’s Poll Music Awards 2012", JKT48Stuff. 29 Nov 2012. Diakses pada 1 Januari 2013.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=JKT48&oldid=1051120"