Idola Cilik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Idola Cilik
logo
Logo Idola Cilik
Digelar déning Okky Lukman
Ayu Dewi (2012-saiki)
Juri Ira Maya Sopha
Winda Viska Ria
Indra Perdana Sinaga (2012-saiki)
Raffi Ahmad (2012-sekarang)
Akhdiyat Duta Modjo (2008-2010)
Dave Hendrik (2008-2010)
Negara asal Indonésia
Gunggung mangsa 4
Gunggung episode variasi
Prodhuksi
Eksekutif prodhuser Maria E. Febriyani (2008-2010)
Jahja Immanuel Riyanto (2012-saiki)
Prodhuser Winny Rosalina dan Erry Sumaryadi (2008-2010)
Willhelm Tetelepta (2012-saiki)
Suwéné acara 60-240 menit
Pambabaran
Saluran tivi RCTI
Format gambar 480i (SDTV)
Format swara Stereo
Lakuné acara 25 Fèbruari 2008 – sekarang

Idola Cilik ya iku ajang pencarian penyanyi cilik kang disiaraké déning RCTI nalika taun 2008. Idola Cilik iku kontès nembang gedhé dhéwé sawisé Indonésian Idol ning RCTI.

Kabehané Kontestan Idola Cilik kang wis diseleksi bakal dikarantina ning asrama lan diwnehi pelatihan-pelatihan kaya ta koreografi, olah vokal, perfomance, personality lan tata busana. Kabehané kontestan Idola Cilik kang wis diseleksi nggal mingguné bakal diadu nalika Pentas Idola Cilik. Penampilan para kontestan bakal dikomentari déning para komentator, Ira Maya Sopha, Winda Viska Ria, Duta Sheila on 7, lan Dave Hendrik. Dukungan murni kuw asalé saka SMS pemirsa.

Sistem[besut | besut sumber]

Sistem pemilihan Idola Cilik iku kanthi cara voting SMS lan cara sistem rapor. Voting paling sithik bakal tinggal kelas utawa kudu tereliminasi. Ning babak Pentas Idola Cilik (semi final), peserta sing votingé paling sithik olih bintang abang, lan bakalan tersisih lan gagal nglanjutaké maring babak final. Sawetara iku babak Pentas Idola Cilik, ana lima nganti rong bocah sing olih voting sithik bakal olih rapor abang, sing liyané ora.

Pengisi Acara[besut | besut sumber]

Pambawa Acara[besut | besut sumber]

Taun Mangsa Host
2008
Idola Cilik Mangsa Pertama
Okky Lukman
2008-2009
Idola Cilik Mangsa Kaloro
2009-2010
Idola Cilik Mangsa Katelu
2012-2013
Idola Cilik Mangsa Keempat
Okky Lukman

Juri[besut | besut sumber]

Taun Mangsa Ketua Juri Juri (2) Juri (3) Juri (4)
2008
Idola Cilik Mangsa Pertama
Ira Maya Sopha
Winda Viska Ria
Duta Sheila on 7
Dave Hendrik
2008-2009
Idola Cilik Mangsa Kedua
2009-2010
Idola Cilik Mangsa Ketiga
2012-2013
Idola Cilik Mangsa Keempat
Raffi Ahmad
Adi Bing Slamet
Indra Perdana Sinaga

Pamenang[besut | besut sumber]

Taun Mangsa Pemenang Tempat Kaping Loro
2008 Idola Cilik Mangsa Pisanan Kiki Angel
2008-2009 Idola Cilik Mangsa Kaloro Debo Patton
2009-2010 Idola Cilik Mangsa Katelu Lintar Rio
2012-2013 Idola Cilik Mangsa Kapapat Cindai Novi

Rintisan Tiap Mangsa[besut | besut sumber]

Idola Cilik
Peserta Idola Cilik
(dengan tanggal tinggal kelas)
Mangsa Pertama (2008)
Kiki Pemenang
Angel 20 Juli
Gabriel 6 Juli
Zahra 29 Juni
Dayat 15 Juni
Goldi 8 Juni
Siti 1 Juni
Sivia 25 Mèi
Septian 18 Mèi
Sila 11 Mèi
Irva 4 Mèi
Ify 27 April
Sion 20 April
Riko 13 April
Iyan 6 April
Osa 30 Maret
Mangsa Kedua (2008-2009)
Debo Pemenang
Patton 28 Maret
Rahmi 15 Maret
Obiet 8 Maret
Oik 1 Maret
Cakka 22 Fèbruari
Abner 8 Fèbruari
Irsyad 1 Fèbruari
Agni 25 Januari
Olin 18 Januari
Cahya 11 Januari
Bastian 4 Januari
Ourel 28 Dhésèmber
Gita 21 Dhésèmber
Mangsa Ketiga (2009-2010)
Lintar Pemenang
Rio 24 April
Alvin 11 April
Nova 4 April
Ozy 28 Maret
Nyopon 14 Maret
Dea 7 Maret
Daud 28 Fèbruari
Olivia 21 Fèbruari
Deva 14 Fèbruari
Ray 7 Fèbruari
Zevana 31 Januari
Keke 24 Januari
Rizky 17 Januari
Mangsa Keempat (2012-2013)
Bagas
Cindai
Difa
Novi
Chelsea
Angel 9 Maret
Gilang 2 Maret
Dinda 23 Fèbruari
Salma 16 Fèbruari
Ivan 10 Fèbruari
Fatah 3 Fèbruari
Josia 27 Januari
Oca 20 Januari
Marsha 13 Januari
Rafli 13 Januari

Idola Cilik 1 (2008)[besut | besut sumber]

Idola Cilik 2 (2008-2009)[besut | besut sumber]

Idola Cilik 3 (2009-2010)[besut | besut sumber]

Idola Cilik 4 (2012-2013)[besut | besut sumber]

Pentas Liyané[besut | besut sumber]

Idola Cilik 2008[besut | besut sumber]

Acara iki nampilaké seleb cilik lan kulawarga seleb kang diputer nalika dina Minggu. Amarga ana Pentas Idola Cilik ning dina mau, mula jadwal tayang Idola Cilik Seleb dipindahaké dadi nggal dina Setu.

Idola Cilik Duo[besut | besut sumber]

Acara iki nampilaké duet watarané Idola Cilik kang wis tinggal kelas lan Idola Cilik seleb sing juwara utawa sing ora.

Panghargaan[besut | besut sumber]

Taun Award Kategori Kasil
2009 Panasonic Awards 2009 Program Anak Menang
2010 Panasonic Gobel Awards 2010 Program Anak Menang
2011 Panasonic Gobel Awards 2011 Program Anak Menang

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Idola Cilik Cithakan:Finalis Idola Cilik