Ira Maya Sopha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ira Maya Sopha
Ira maya sopha 024.jpg
Lair Hyra Maya Sopha
Jeneng liya Ira Maya Sopha
Pakaryan Aktris, Penyanyi
Taun aktif 1979-saiki
Bojo Ari Anto (pegatan)
Anak Callista, Devara, Kyla, Raffa

Hyra Maya Sopha (lair ing Jakarta, 21 Maret 1968; umur 51 taun).[1] Hyra Maya Sopha luwih ditepungi kanthi jeneng Ira Maya Sopha.[1] Ira Maya Sopha ya iku salah sijiné penyanyi lan juru main filem Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Penyanyi cilik[besut | besut sumber]

Ira ditepungi dadi penyanyi cilik nalika éra 80-an.[1] Ira iku sakangkatan karo penyanyi-penyanyi kaya ta Chicha Koeswoyo, Dina Mariana, Diana Papilaya, Nourma Yunita, Ria Irawan lan Adi Bing Slamet.[1] Nalika misuwur dadi penyanyi cilik Ira Maya Sopha kerep diidhèntikaké karo tokoh dongèng Cinderella ing operèt Cinderella kang tau dipéntasaké nalika taun 1978.[1] Nalika iku, Ira Maya Sopha péntas bareng karo Dina Mariana.[1]

Sawisé suwé ora tau metu ing donyaning hiburan, Ira banjur dadi bintang filem ing filem kang judhulé Berbagi Suami.[1] Film iki digawé nalika taun 2006.[1] Sawisé iku, Ira uga dadi bintang ing filem Quickie Express nalika taun 2007.[1] Ira Maya Sopha uga dadi salah sijiné juri ing ajang panggolèkan bakat bocah-bocah kang jenengé Idola Cilik.[1] Acara iki disiyaraké ing salah sijiné stasiun tivi swasta ya iku RCTI.[1]

Ira tau éntuk bebungah Piala FFI taun 2007 lumantar filem kang judhulé Berbagi Suami.[2] Saliyané iku Ira uga éntuk bebungah SCTV FTV Awards 2011 kategori pameran utama wabita paling apik ing filem tivi Papi, Mami & Tukang Kebun.[2]

kulawarga[besut | besut sumber]

Nalika taun 2006, Ira nggugat pegat bojoné ya iku Ari Anto.[1] Nalika iku, Ira wis nikah karo Anto kang suwéné 12 taun.[1] Pegatan iki amarga bojoné arang komunikasi karo anak-anaké uga arang ing omah.[1] Saka palakramané karo Ari Anto, Ira maya Sopha nduwé anak kang cacahé papat.[1] Anak-anaké Ira ya iku Callista (16), Devara (13), Kyla (11), lan Raffa (6).[1] Anaké Ira Maya Sopha kang jenengé Callista dadi juwara enem saka ajang AFI Junior 1.[1]

Chatetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 15 Juli 2011)
  2. a b entertainment.kompas.com(diundhuh tanggal 15 Juli 2011)