Berbagi Suami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Poster Film Berbagi suami
Berbagi Suami
Gambar:Berbagisuami.jpg
Poster
DisutradaraniNia Dinata
DiprodhuseriElza Hidayat
Claud Kunetz
Constantin Papadimitriou
Ditulis déningNia Dinata
DibintangiJajang C. Noer
El Manik
Shanty
Lukman Sardi
Dominique
Tio Pakusadewo
DinaratoriJajang C. Noer
Shanty
Dominique
DimusikiAghi Narottama
Bemby Gusti
Ramondo Gascaro
SinématografiIpung Rahmat Syaiful
Dibesut déningYoga Krispatama
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningKalyana Shira Films
Tanggal metu
23 Maret 2006
Suwéné
105 Menit
NagaraIndonésia
BasaIndonésia

Berbagi Suami (irah-irahan rilis internasional: Love For Share) inggih punika filem drama Indonésia kang dipunsutradarani Nia Dinata sarta dipunparagani Jajang C. Noer, Shanty, Rieke Diah Pitaloka, El Manik, Ira Maya Sopha, Tio Pakusadewo, Wingky Wiryawan, Nungki Kusumastuti, Lukman Sardi saha Dominique Agisca Diyose, ingkang dipunrilis wonten ing 23 Maret 2006.

Paraga sanséipun minangka paraga biyantu inggih punika Aming, Maudy Koesnaedi, Alvin Adam, Erwin Parengkuan saha Lula Kamal.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Tiga wanita saking tiga kelas sosiyal, ékonomi, saha suku ingkang bénten mbikak tabir babagan kaluwarganipun piyambak, Salma (Jajang C Noer), dhokter ahli kandhutan, ing pagesanganipun kang mapan, piyambakipun kedah njagi rumah tangganipun, wondéné Pak Haji (El Manik), sémahipun sampun nggarwa wanita sanès ingkang yuswanipun langkung ném, (Nungky Kusumastuti). Nadim (Wingky Wiryawan), laré tunggal Salma ingkang dados alesan kanggé njagi poligami punika. Ingkang pungkasaning, Nadim dados tiyang kang nentang poligami. Siti (Shanty), gadhis Jawa ingkang gadhah gegayuhan nata pagesanganing wonten ing Jakarta, mapan kaliyan Pak Lik-nya (Lukman Sardi) sesarengan kalih sémahipun (Ria Irawan dan Rieke Dyah Pitaloka), ndamel Siti kabiyasa déning pagesangan poligami ing rumah tangga pamanipun, nanging ngantos boten dinyana, pamanipun tresna kaliyan piyambakipun sarta niyat kanggé dipungarwa minangka garwa katiga, gegayutan Siti kaliyan kalih sémah pamanipun malah langkung akrab sasampunipun dipungarwa ingkang ndamel kaanan kulawarga langkung unik.[2] Ming (Dominique), wanita ném saking Tionghoa ingkang misuwur "kembang" ing restoran bebek panggang papan piyambakipun makarya.Koh Abun (Tio Pakusadewo), koki sarta tiyang ingkang gadhah restoran, boten saged mendem raos kanggé nggarwa Ming, ngantos Cik Linda (Ira Maya Sopha) sémahipun kang galak ugi boten saged ngalangi niyat garwanipun. Ming nampi lamaraning Koh Abun, ingkang sajatosipun langkung saé dados ramanipun amargi ngraos 'aman'.[2] Rikala Firman (Reuben Elishama), tilas kekasih Ming ingkang dados sutradara, nawakaken Ming dados paraga ing filem garapanipun, Ming milai betah kabebasan sarta sadar babagan kaprigelanipun. Kaanan pagesangan Salma, Siti, saha Ming kang bénten, sedayanipun boten tepang satunggal dhateng sanèsipun, nanging tarkadhang sedayanipun ka wonten ing ruang publik ing Jakarta kang padhet tanya sadar sedayanipun ngalami prekawis ingkang radi sami. [2]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Kameo

Gegayutan antawis Cariyos[besut | besut sumber]

  • Salma
    • Salma saha Siti: Salma inggih punika dhokter ingkang mriksa garbanipun Sri kang dipunanter déning Siti.
    • Salma saha Ming: Salma saha kulawarga minangka pelanggan ing restoran Koh Abun.
  • Siti
    • Siti saha Salma: Siti nganteraken Sri dhateng Dhokter kandhungan, dhokter punika Salma.
    • Siti saha Ming: rikala Dwi tidak tanpa pamit mbekta larenipun. Ming dugi bekta golék sarta griya énggal Ming ingkang caket kaliyan Pak Lik.
  • Ming
    • Ming saha Salma: Ming tepang kaliyan Salma minangka pelanggan wonten ing Restoranipun.
    • Ming saha Siti: Ming maringi golék kanggé Dwi, rikala Dwi sareng larénipun tindak boten pamit.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Berbagi Suami (dipununduh 19 Novèmber 2012)
  2. a b c Sinopsis (dipununduh 19 Novèmber 2012)