Tio Pakusadewo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tio Pakusadewo
Lair Irwan Susetyo Pakusadewo
2 September 1963 (umur 50)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Jeneng liya Tio Pakusadewo
Pagawéyan aktor
Garwa Yvonne Ligaya Simorangkir
Anak Nadra Kausar, Patricia, Annisa

Tio Pakusadewo kang jeneng asliné Irwan Susetyo Pakusadewo (lair ing Jakarta, 2 September 1963; umur 50 taun) mujudake salah sijiné aktor Indonesia.[1][2]

Karir[sunting | sunting sumber]

Tio Pakusadewo wiwit dikenal nalika main ing film layar lebar Cinta Dalam Sepotong Roti garapan Garin Nugroho nalika taun 1990.[1] Nalika wiwitan taun 1990-an Tio dikenal minangka bintang film enom kang akeh kaprigelane.[1] Nalika film Indonésia wiwit kurang moncer ing tengah-tengah taun 1990-an, Tio banjur ora katon manéh.[1] Dheweke nduwén masalah pribadi lan kena kasus narkoba.[1] Tio pakusadewo banjur mbalik ing donyaning perfilman kanthi dadi paraga ing film Virgin taun 2004.[1] Tio Pakusadewo tau mbanting piala kang ditampa saka ajang Indonesian Movie Awards 2010.[1] Ananging nalika taun 2011, Tio uga entuk penghargaan saka Indonesian Movie Awards kanggo kategori pemeran pendukung pria paling apik lumantar film Alangkah Lucunya Negeri Ini Tio ora mbanting piala manéh.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang dibintangi Tio Pakusadewo yaiku:[1]

  • Adikku Kekasihku (1989)
  • Cinta Dalam Sepotong Roti (1990)
  • Boleh-boleh Aja (1990)
  • Lagu Untuk Seruni (1991)
  • Mati Suri

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 30 Agustus 2011)
  2. ^ (id)movietei.com(dipuntingali tanggal 30 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tio_Pakusadewo&oldid=859138"