Tio Pakusadewo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tio Pakusadewo
Tio pakusadewo 008.jpg
Lair Irwan Susetyo Pakusadewo
Jeneng liya Tio Pakusadewo
Pakaryan aktor
Bojo Yvonne Ligaya Simorangkir
Anak Nadra Kausar, Patricia, Annisa

Tio Pakusadewo kang jeneng asliné Irwan Susetyo Pakusadewo (lair ing Jakarta, 2 Sèptèmber 1963; umur 54 taun) minangka salah sijiné aktor Indonésia.[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Tio Pakusadewo wiwit dikenal nalika main ing filem layar lebar Cinta Dalam Sepotong Roti garapan Garin Nugroho nalika taun 1990.[1] Nalika wiwitan taun 1990-an Tio dikenal minangka bintang filem enom kang akèh kaprigelane.[1] Nalika filem Indonésia wiwit kurang moncer ing tengah-tengah taun 1990-an, Tio banjur ora katon manéh.[1] Dhèwèké nduwén masalah pribadi lan kena kasus narkoba.[1] Tio pakusadewo banjur mbalik ing donyaning perfileman kanthi dadi paraga ing filem Virgin taun 2004.[1] Tio Pakusadewo tau mbanting piala kang ditampa saka ajang Indonésian Movie Awards 2010.[1] Ananging nalika taun 2011, Tio uga éntuk penghargaan saka Indonésian Movie Awards kanggo kategori pemeran pendukung priya paling apik lumantar filem Alangkah Lucunya Negeri Ini Tio ora mbanting piala manéh.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang dibintangi Tio Pakusadewo ya iku:[1]

  • Adikku Kekasihku (1989)
  • Cinta Dalam Sepotong Roti (1990)
  • Boleh-boleh Aja (1990)
  • Lagu Untuk Seruni (1991)
  • Mati Suri

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 30 Agustus 2011)
  2. ^ movietei.com(dipuntingali tanggal 30 Agustus 2011)