Tio Pakusadewo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tio Pakusadewo
Tio pakusadewo 008.jpg
Lair Irwan Susetyo Pakusadewo
Jeneng liya Tio Pakusadewo
Pakaryan aktor
Bojo Yvonne Ligaya Simorangkir
Anak Nadra Kausar, Patricia, Annisa

Tio Pakusadewo kang jeneng asliné Irwan Susetyo Pakusadewo (lair ing Jakarta, 2 Sèptèmber 1963; umur 53 taun) mujudake salah sijiné aktor Indonésia.[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Tio Pakusadewo wiwit dikenal nalika main ing film layar lebar Cinta Dalam Sepotong Roti garapan Garin Nugroho nalika taun 1990.[1] Nalika wiwitan taun 1990-an Tio dikenal minangka bintang film enom kang akèh kaprigelane.[1] Nalika film Indonésia wiwit kurang moncer ing tengah-tengah taun 1990-an, Tio banjur ora katon manéh.[1] Dhèwèké nduwén masalah pribadi lan kena kasus narkoba.[1] Tio pakusadewo banjur mbalik ing donyaning perfilman kanthi dadi paraga ing film Virgin taun 2004.[1] Tio Pakusadewo tau mbanting piala kang ditampa saka ajang Indonésian Movie Awards 2010.[1] Ananging nalika taun 2011, Tio uga éntuk penghargaan saka Indonésian Movie Awards kanggo kategori pemeran pendukung pria paling apik lumantar film Alangkah Lucunya Negeri Ini Tio ora mbanting piala manéh.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-film kang dibintangi Tio Pakusadewo ya iku:[1]

  • Adikku Kekasihku (1989)
  • Cinta Dalam Sepotong Roti (1990)
  • Boleh-boleh Aja (1990)
  • Lagu Untuk Seruni (1991)
  • Mati Suri

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 30 Agustus 2011)
  2. ^ (id)movietei.com(dipuntingali tanggal 30 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tio_Pakusadewo&oldid=1099886"