Winky Wiryawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Winky Wiryawan
Winky Wiryawan.jpg
Bojo Asmara Siswandari

Winky Wiryawan kang jeneng asline, Nurayendra Irwindo (lair ing Bandung, Jawa Barat, 9 Dhésèmber 1973; umur 43 taun) aktor utawa pemeran ning Indonésia uga dikenal dadi DJ (disc jockey) ning kutha Jakarta lan anduwèni julukan DJ Winky.[1] Pria kang awalé dadi disc jokey (DJ) kondhang kasebut dikenal dadi seorang aktris filem lan sinétron, wektu isih dadi DJ, dhèwèké kerep diundhang DJ Winky.[1]

Winky Wiryawan nikah karo penyiar radio kang anduwèni nama Asmara Siswandari, utawa dikenal déning Kenes ing tanggal 1 Oktober taun 2004 Sawisé nglakoni masa pacaran 3,5 taun suwiné, Prosès pernikahan dilakoni ana ing Masjid At-Taqwa, Jakarta Selatan, sadurungé sempet dianaké upacara lamaran tanggal 17 Juli taun 2004.[1]

Karir[1][besut | besut sumber]

Sawisé sukses dadi DJ, dhèwèké nyoba njamah ing donya iklan, wektu iku dhèwèké sempet muncul ing iklan iklan, kaya Nescafe, Ponds, lan Relaxa, awalé saka kana, dhèwèké ditawari mbintangi filem kang judhulé JELANGKUNG (2001) kang dibintangi bareng Melanie Ariyanto arahan déning sutradara Rizal Mantovani lan Jose Purnomo, Film kasebut sisan dadi debute ing babagan akting.[1]

Saliyané mbintangi filem JELANGKUNG, Winky pernah main ing filem TITIK HITAM (2002) arahan sutradara Sentot Sahid, kang sak banjuré ngenalaké dhèwèké karo sutradara Rudi Soedjarwo lan prodhuser Leo Sutanto, Perkenalan iku kang banjur mbuka peluang kanggone Winky bisa mbintangi SINGA KARAWANG BEKASI (2003), MENGEJAR MATAHARI (2004), RUANG (2006), BERBAGI SUAMI (2006) lan 6:30 (2006).[1]

Film anyaré Winky jejudul BADAI PASTI BERLALU, kang dirilis Fèbruari 2007, Film kasebut ya iku remaké (pembuatan ulang) saka filem era-1970 kang wektu iku disutradarai karo Teguh Karya, ing filem kasebut, Winky main karo Vino G Bastian lan Slamet Rahardjo, ing filem garapan Teddy Soeriaatmadja iku, Wingky meranaké dadi Helmy, tokoh berkarakter antagonis kang tau dimainké aktor Slamet Rahardjo Djarot saka versi asliné.[1] Winky, saiki dadi aktor kondhang ning sejumlah filem sukses kang tau dibintangi déning dhèwèké, dhèwèké tau intuk MTV Indonésia Movie Award ning yaun 2006 lan filem BERBAGI SUAMI kasil olih penghargaan Golden Orchid Award dadi Best Foreign Language Film ing Festival Film Hawaii, Amérika Sarékat.[1]

Kerep main ing layar lebar ora gawé Winky anti bermain sinétron, ing taun 2008, dhèwèké main sinétron perdanane, ELANG berperan dadi Bintang, wektu bulan Ramadhan 2008 dhèwèké main ing sinétron AQSO DAN MADINA, kaya ketagihan main sinétron kejar tayang, ing taun 2009, dhèwèké balik stripping ing RAFIKA.[1]

[2]

Taun 2006, kaping teluné penata rambut kondhang, Johnny Andrean menehi penghargaan ing Johnny Andrean Award, lan taun iku The Best Hair Style For Male Actrees diwenehaké marang bintang mudha, Wingky Wiryawan, penyerahan penghargaan kasebut ditindakaké ning Hotèl Borobudur.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Déning Winky Wiryawan [1] :

  • TOKYO (2005)
  • FLOWER TRANSFORMER (2007)

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Déning Winky Wiryawan [1] :

  • JELANGKUNG (2001)
  • TITIK HITAM (2002)
  • TUSUK JELANGKUNG (2003)
  • SINGA KARAWANG-BEKASI (2003)
  • MENGEJAR MATAHARI (2004)
  • JANJI JONI (2005)
  • RUANG (2006)
  • 6:30 - 36 DETIK (2006)
  • AMERICANA (2006)
  • BERBAGI SUAMI (2006)
  • SURAT UNTUK AYAH (2007)
  • BADAI PASTI BERLALU (2007)
  • PEREMPUAN PUNYA CERITA (2008)
  • GARA-GARA BOLA (2008)
  • RASA (2009)
  • DEMI DEWI (2010)
  • SEHIDUP (TAK) SEMATI (2010)
  • PASANGAN ROMANTIS (2010)

Sinetron[besut | besut sumber]

Déning Winky Wiryawan [1] :

  • ELANG (2008)
  • AQSO DAN MADINA (2008)
  • RAFIKA (2009)
  • KETIKA CINTA BERTASBIH MERAIH RIDHO ILAHI (2011)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l winky wiryawan dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b gosip winky wiryawan dipununduh tanggal 20 Juni 2011