Rizal Mantovani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rizal Mantovani
Rizal Mantovani.jpg
Pakaryansutradara
Taun aktif1995 - saiki

Rizal Mantovani (lair ing Jakarta, 12 Agustus 1967; umur 52 taun) ya iku sutradara kang wis kondhang ing Indonésia.[1] Rizal dikenal amarga nyutradarai vidéo klip lan filem layar amba ing Indonésia.[1] Wiwit saka taun 1992 nganti 2007 Rizal wis nggarap kira-kira 200 vidéo musik lan iklan tivi, lan nyutradarai 5 filem layar amba.[1]

Babad slira[besut | besut sumber]

Rizal ya iku putra saka pasangan Mohamad Saleh lan Widji Andarini.[1] Bapaké iku diplomat RI.[1] Minangka anak diplomat, Rizal urip pindhah-pindhah ing nagara-nagara nggoné bapaké kerja ing wektu iku.[1] Wiwit tepung karo vidéo musik nalika dhèwèké ana ing kelas 2 SMA Overseas Children's School ing Srilanka, nagara panggon bapaké kerja nalika taun 1983.[2] Wektu iku kancané, Eddy Setiawan, duwé camera home video wetonan anyar Sony.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sutradara[besut | besut sumber]

Prodhuser[besut | besut sumber]

  • Kuldésak (1999) (co-producer),
  • Satu Kecupan (2004) (executive producer),
  • Kuntilanak (2006) (executive producer).[2]

Editor[besut | besut sumber]

  • Kuldésak (1999),
  • Jelangkung (2001).[2]

Production designer[besut | besut sumber]

  • Kuldésak (1999),
  • Jelangkung (2001).[2]

Panulis carita[besut | besut sumber]

  • Kuntilanak (2006).[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Rizal Mantovani(29 Juni 2011)
  2. a b c d e f g Rizal Mantovani(29 Juni 2011)