Lula Kamal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lula Kamal
Lula kamal-001.jpg
Pakaryanaktris, pembawa acara, dhokter
Taun aktif1998 - saiki
Bojodr. Ismail Khan (bercerai)
Andi Mulyadi Tirtasasmita
AnakPalakrama karo dr. Ismail Khan:
Kyla Tahira
Palakrama karo Andi Mulyadi Tirta Sasmita:
Karim Muhammad Tirta Sasmita lan Halil Muhammad Tirta Sasmita (kembar)

Lula Kamal (lair ing Jakarta, 10 April 1970; umur 49 taun).[1] Lula Kamal ya iku salah sawijiné aktris lan presenter kang asalé saka Indonésia.[1] Profesi asliné Lula Kamal ya iku dhokter.[1]

Lula Kamal iki nduwéni katurunan Arab, Sunda, lan Betawi.[1] Lula dikenal dadi dhokter kang kerep mèlu kagiyatan sosial.[1] Lula Kamal uga dhokter kang kerep nggagas kagiyatan kaya ta obahan anti narkoba, obahan jantung séhat, mbasmi lemuk kang njalari demam berdarah, lan pungkasan Lula Kamal nyuwarakake babagan flu manuk kang nyerang para warga ing nagara Indonésia.[1] Lula Kamal uga kuliyah S2 ing King's College kang manggon ing London.[1] Ing kuliyah iki, Lula Kamal njupuk babagan rehabilitas narkoba lan adiksi.[1]

Lula Kamal wiwit main ing donyaning hiburan Indonésia.[2] Wiwitané nalika Lula Kamal dadi None Jakarta nalika taun 1990.[2] Nanging sawisé menang lan dadi None Jakarta, Lula ora langsung main ing entertainment amarga Lula Kamal duwé kepenginan ngrampungaké pendhidhikan dhokter.[2] Jeneng Lula Kamal wiwit dikenal nalika Lula dadi presenter ing salah sawijining acara kang disiyaraké ing tivi.[2] Acara iki ya iku "Buah Bibir" kang disiyaraké ing RCTI.[2] Lula uga tau dadi penyiar radio Delta FM lan Trijaya FM.[2] Lula Kamal iku anak saka pasangan Kamal Muhammad lan Alwiyah Bawazier.[2] Saliyané dadi dhokter, Lula Kamal uga akting lan main filem.[2] Film kang tau dibintangi ya iku filem kang judhulé "Berbagi Suami".[2] Sawisé krama, Lula banjur nduwéni anak kembar.[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Lula Kamal.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Profil di KapanLagi.com(dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j indosiar.com(dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. inilahjabar.com(dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)