Poligami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
     Poligami kuwi légal      Status hukum ora dimangertèni      Poligami namung légal kanggo wong Muslim      Poligami kuwi ilegal, nanging praktèké ora dikriminalisasi      Poligami kuwi ilegal lan praktèké ditindhak hukum
  • Ing Éritréa, India, Filipina, Singapura lan Sri Lanka poligami namung legal kanggo wong Muslim.
  • Ing Nigéria lan Afrika Kidul, polygamous marriages under customary law and for Muslims are legally recognised.
  • Ing Mauritius, kawinan poligami ora diakoni kanthi légal. Nanging wong Muslim lanang olèh "kawin" nganti patang bojo, tanpa nduwé status légal minangka bojo.

Poligami(saka Yunani Rada Anyar πολυγαμία, polygamia, "kaanan kawin karo bojo akèh")[1][2][3][4] iku siji wujud kawin, ing ngendi siji wong nduwé akèh pasangan. Manawa pasangané namung siji, prakara iki diarani monogami. Poligami kerepé dilakoni wong lanang. Manawa dilakoni wong lanang, jenengé diarani poligini. Manawa dilakoni wong wadon, diarani poliandri.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Harper, Douglas (ed.). "Polygamy". Online Etymology Dictionary. Archived from the original on 1 February 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)
  2. Cithakan:LSJ.
  3. "πολυγαμία". Dictionary of Standard Modern Greek (in Greek). Center for the Greek Language. Archived from the original on 1 February 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)CS1 maint: unrecognized language (link)
  4. Babiniotis, Georgios (2002). "s.v. πολυγαμία". Dictionary of Modern Greek (in Greek). Lexicology Centre.CS1 maint: unrecognized language (link)