Dominique Agisca Diyose

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dominique Agisca Diyose
Dominique 2.jpg
LairDominique Agisca Diyose
Pakaryanaktris, modhèl, peragawati
Taun aktif2006-saiki

Dominique Agisca Diyose (lair ing Semarang, Jawa Tengah, 7 Agustus 1988; umur 31 taun).[1] Dominique iku salah sijiné modhèl lan aktris Indonésia kang duwé katurunan Tionghoa lan Jepang.[1]

Wiwit kelas loro SD Dominique Agisca Diyose wis duwé karir ing donyaning modelling.[1] Dominuque tau mlebu ing sekolah modhèl.[1] Nanging Dominique lagi tenanan yasa karir ing donyaning modhèl nalika sekolah ing SMP.[1] Nalika iku Dominique umuré 13 taun.[1] Dominique uga dadi modhèl perancang busana.[1] Perancang busana kang asil karyané tau dipamèraké déning Dominique Agisca ya iku Oscar Lawalata, Edward Hutabarat, lan Rudy Chandra.[1]

Nalika taun 2006, Dominique Agisca Diyose miwiti kariré dadi aktris filem.[2] Film kang sepisanan dibintangi Dominique ya iku filem kang judhulé "Berbagi Suami".[2] Ing filem iki, Dominique akting dadi tokoh Ming.[2] Ming iku, wong wadon enom katurunan China kang dadi kurban poligami bojoné.[2] Ing filem iki, Dominique akting bareng karo Jajang C. Noer, Shanty, Rieke Dyah Pithaloka.[1]

Dominique duwé hobby nglangi lan pit-pitan.[1] Sanajan nduwé hobi loro mau, Dominique kalebu bocah wadon kang seneng ing omah.[1] Nalika lagi ana wektu kang sela, lumrahé Dominique luwih milih nggunakaké kanggo maca buku, ngrungokaké musik lan ulah raga selancar.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 5 Septemebr 2011)
  2. a b c d thejakartapost.com(diundhuh tanggal 5 September 2011)