Alvin Adam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alvin Adam
Alvin adam.jpg
PakaryanPembawa acara, aktor
Taun aktif1998-saiki

Alvin Adam (lair ing Medan, Sumatra Lor, 16 Juni 1971; umur 49 taun) dhèwèké kondhang dadi pembawa acara, pamaca pawarta, lan aktor.[1] Alvin tau mbintangi sinétron dawa kang judhulé Tersanjung bebarengan karo Lulu Tobing.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Ora mung suksès ing donya akting kaya ta akting ing sinétron kang judhulé Tersanjung, Alvin Adam uga tau mbintangi filem layar amba kang judhulé Ca Bau Kan (dirilis taun 2003), bebarengan karo aktor kondhang kang jenengé Ferry Salim.[1] Nyusul filem kang suksès ing fèstival ya iku filem kang judhulé Berbagi Suami (dirilis nalika taun 2006).[1] Saiki Alvin ora mung ngurusi donya akting, dhèwèké uga dadi présènter program Showbiz on Location kang disiaraké ing stasiun tivi Metro TV.[1]

Ing taun 2010, Alvin Adam karo Baim The Dance Company, Aline Adita dadi Juri 'Idol'.[2] Pawlosophy kang dadi brand prodhuk kanggo ngurusi kéwan kang asalé saka Amérika, nalika taun 2006 Pawlosophy mlebu ing Indonésia.[2] Ing dina Minggu tanggal 26 September taun 2010, ing Kemang Village, Kemang, Jakarta Kidul, Pawlosophy uga nganakaké Pawlosophy Idol.[2] Ing acara mau ana puluwan asu saka jinis kang béda mamèraké kamampuané.[2] Mèlu-mèlu acara ajang golèk bakat kang kondhang pirang taun sadurungé, mula dianakaké konsèp acara Pawlosophy Idol kang nggolèki asu ingon kang pinter, lan dadi karemenan kanggo para pangunjung lan juri.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Alvin Adam [1]:

Sinétron[besut | besut sumber]

Sinetron-sinétron kang tau dibintangi Alvin Adam [1]:

  • Bias-bias Kasih
  • Tersanjung 2
  • Tersanjung 3
  • Tersanjung 4
  • Tersanjung 5
  • Janji Hati

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g biografi Alvin Adam diundhuh tanggal 3 September 2011
  2. a b c d e berita Alvin Adam diundhuh tanggal 3 September 2011