Okky Lukman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Okky Lukman
Lair Okky Ayudhia Lukman
(1984-08-25) Agustus 25, 1984 (age 32)
 Indonésia Jakarta, Indonesia
Pagawéyan aktris, pelawak, pembawa acara
Taun aktif 1993 - saiki
Wong tuwa M. A. Lukman (bapak)
Zukaida (ibu)

Okky Ayudhia Lukman luwih dikenal kanthi jeneng Okky Lukman (lair ing Jakarta, 25 Agustus 1984; umur 32 taun).[1] Okky Lukman iku salah sijiné pemain sinetron, pembawa acara utawa presenter, lan pelawak kang asalé saka Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Okky Lukman wiwit misuwur jenengé nalika Okky dadi bintang ing acara Lenong Bocah wiwit taun 1993-1998.[1] Awaké kang lemu lan gaya omongané kang crewet lan asal njeplak langsung narik kawigaten wong kang nonton.[1] Sadurungé nggabung ing Lenong Bocah, Okky uga main ing sinetron-sinetron kang dibabaraké ing stasiun TV ya iku TVRI.[1] Aditya Gumay, pimpinan Sanggar Ananda lan Lenong Bocah, kang ngerti bakat Okky.[1] Saka iki, Okky banjur melu main ing pamentasan Lenong Bocah kang dibabaraké salah sijiné stasiun tivi.[1] Sawisé iku Okky Lukman uga wiwit main ing sinetron lan dadi presenter ing acara tivi.[1]

Sinetron kang tau dibintangi Okky Lukman ya iku sinetron Norak Tapi Beken, Kamu Takut??Aku Juga!!, Montir-Montir Cantik lan Sebening Kasih.[2] Saliyané main sinetron, Okky Lukman uga main ing film Gadis-Gadis Asrama.[2] Déné acara kang tau dibintangi Okky ya iku Funtastik, Dangdut Mania, Kring-Kring Olala, lan Ketok Pintu.[2] Okky Lukman iku anak saka pasangan M. A. Lukman lan Zukaida.[2] Okky dadi anak kang wuragil saka pasangan iki.[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Penghargaan kang ditampa Okky Lukman.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • Lenong Bocah
  • Jinny Oh Jinny
  • Wah Cantiknya
  • Norak Tapi Beken
  • Annie Van Jogja
  • New Prime Time
  • Cucu (Cuplikan Lucu)

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • KFC (1997)
  • Coca-Cola (1999)
  • Tropicool (1999)
  • Trenz (2000)
  • Citra Body Lotion (2000)
  • Pizza Hut (2001)
  • Indomie (2001)
  • Esia (2007)
  • Okky Jelly Drink (2009)
  • Pamol (2010)

Presenter[besut | besut sumber]

Acara kang dipimpin Okky Lukman.[1]

Chatetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Okky_Lukman&oldid=1064191"