Okky Lukman

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Okky Lukman
Lair Okky Ayudhia Lukman
25 Agustus 1984 (umur 31)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Pagawéyan aktris, pelawak, pembawa acara
Taun aktif 1993 - saiki
Wong tuwa M. A. Lukman (bapak)
Zukaida (ibu)

Okky Ayudhia Lukman luwih dikenal kanthi jeneng Okky Lukman (lair ing Jakarta, 25 Agustus 1984; umur 31 taun).[1] Okky Lukman iku salah sijiné pemain sinetron, pembawa acara utawa presenter, lan pelawak kang asalé saka Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Okky Lukman wiwit misuwur jenengé nalika Okky dadi bintang ing acara Lenong Bocah wiwit taun 1993-1998.[1] Awaké kang lemu lan gaya omongané kang crewet lan asal njeplak langsung narik kawigaten wong kang nonton.[1] Sadurungé nggabung ing Lenong Bocah, Okky uga main ing sinetron-sinetron kang dibabaraké ing stasiun TV ya iku TVRI.[1] Aditya Gumay, pimpinan Sanggar Ananda lan Lenong Bocah, kang ngerti bakat Okky.[1] Saka iki, Okky banjur melu main ing pamentasan Lenong Bocah kang dibabaraké salah sijiné stasiun tivi.[1] Sawisé iku Okky Lukman uga wiwit main ing sinetron lan dadi presenter ing acara tivi.[1]

Sinetron kang tau dibintangi Okky Lukman ya iku sinetron Norak Tapi Beken, Kamu Takut??Aku Juga!!, Montir-Montir Cantik lan Sebening Kasih.[2] Saliyané main sinetron, Okky Lukman uga main ing film Gadis-Gadis Asrama.[2] Déné acara kang tau dibintangi Okky ya iku Funtastik, Dangdut Mania, Kring-Kring Olala, lan Ketok Pintu.[2] Okky Lukman iku anak saka pasangan M. A. Lukman lan Zukaida.[2] Okky dadi anak kang wuragil saka pasangan iki.[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Penghargaan kang ditampa Okky Lukman.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • Lenong Bocah
  • Jinny Oh Jinny
  • Wah Cantiknya
  • Norak Tapi Beken
  • Annie Van Jogja
  • New Prime Time
  • Cucu (Cuplikan Lucu)

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • KFC (1997)
  • Coca-Cola (1999)
  • Tropicool (1999)
  • Trenz (2000)
  • Citra Body Lotion (2000)
  • Pizza Hut (2001)
  • Indomie (2001)
  • Esia (2007)
  • Okky Jelly Drink (2009)
  • Pamol (2010)

Presenter[besut | besut sumber]

Acara kang dipimpin Okky Lukman.[1]

Chatetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Okky_Lukman&oldid=987823"