Okky Lukman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Okky Lukman
Rez 001.jpg
Lair Okky Ayudhia Lukman
Pakaryan aktris, pelawak, pembawa acara
Taun aktif 1993 - saiki
Wong tuwa(s) M. A. Lukman (bapak)
Zukaida (ibu)

Okky Ayudhia Lukman kondhang kanthi jeneng Okky Lukman (lair ing Jakarta, 25 Agustus 1984; umur 33 taun).[1] Okky Lukman iku salah sijiné pemain sinétron, pembawa acara utawa presenter, lan pelawak kang asalé saka Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Okky Lukman wiwit misuwur jenengé nalika Okky dadi bintang ing acara Lenong Bocah wiwit taun 1993-1998.[1] Awaké kang lemu lan gaya omongané kang crewet lan asal njeplak langsung narik kawigaten wong kang nonton.[1] Sadurungé nggabung ing Lenong Bocah, Okky uga main ing sinétron-sinétron kang dibabaraké ing stasiun TV ya iku TVRI.[1] Aditya Gumay, pimpinan Sanggar Ananda lan Lenong Bocah, kang ngerti bakat Okky.[1] Saka iki, Okky banjur mèlu main ing pamentasan Lenong Bocah kang dibabaraké salah sijiné stasiun tivi.[1] Sawisé iku Okky Lukman uga wiwit main ing sinétron lan dadi presenter ing acara tivi.[1]

Sinetron kang tau dibintangi Okky Lukman ya iku sinétron Norak Nanging Beken, Kamu Takut??Aku Juga!!, Montir-Montir Cantik lan Sebening Kasih.[2] Saliyané main sinétron, Okky Lukman uga main ing filem Gadis-Gadis Asrama.[2] Déné acara kang tau dibintangi Okky ya iku Funtastik, Dangdut Mania, Kring-Kring Olala, lan Ketok Pintu.[2] Okky Lukman iku anak saka pasangan M. A. Lukman lan Zukaida.[2] Okky dadi anak kang wuragil saka pasangan iki.[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Penghargaan kang ditampa Okky Lukman.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • Lenong Bocah
  • Jinny Oh Jinny
  • Wah Cantiknya
  • Norak Nanging Beken
  • Annie Van Jogja
  • New Prime Time
  • Cucu (Cuplikan Lucu)

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • KFC (1997)
  • Coca-Cola (1999)
  • Tropicool (1999)
  • Trenz (2000)
  • Citra Body Lotion (2000)
  • Pizza Hut (2001)
  • Indomie (2001)
  • Esia (2007)
  • Okky Jelly Drink (2009)
  • Pamol (2010)

Presenter[besut | besut sumber]

Acara kang dipimpin Okky Lukman.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)