Okky Lukman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Okky Lukman
Rez 001.jpg
Lair Okky Ayudhia Lukman
Pakaryan aktris, pelawak, pembawa acara
Taun aktif 1993 - saiki
Wong tuwa M. A. Lukman (bapak)
Zukaida (ibu)

Okky Ayudhia Lukman kondhang kanthi jeneng Okky Lukman (lair ing Jakarta, 25 Agustus 1984; umur 34 taun).[1] Okky Lukman iku salah sijiné juru main sinétron, pembawa acara utawa presenter, lan pelawak kang asalé saka Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Okky Lukman wiwit misuwur jenengé nalika Okky dadi bintang ing acara Lenong Bocah wiwit taun 1993-1998.[1] Awaké kang lemu lan gaya omongané kang crewet lan asal njeplak langsung narik kawigaten wong kang nonton.[1] Sadurungé nggabung ing Lenong Bocah, Okky uga main ing sinétron-sinétron kang dibabaraké ing stasiun TV ya iku TVRI.[1] Aditya Gumay, pimpinan Sanggar Ananda lan Lenong Bocah, kang ngerti bakat Okky.[1] Saka iki, Okky banjur mèlu main ing pamentasan Lenong Bocah kang dibabaraké salah sijiné stasiun tivi.[1] Sawisé iku Okky Lukman uga wiwit main ing sinétron lan dadi presenter ing acara tivi.[1]

Sinetron kang tau dibintangi Okky Lukman ya iku sinétron Norak Nanging Beken, Kamu Takut??Aku Juga!!, Montir-Montir Cantik lan Sebening Kasih.[2] Saliyané main sinétron, Okky Lukman uga main ing filem Gadis-Gadis Asrama.[2] Déné acara kang tau dibintangi Okky ya iku Funtastik, Dangdut Mania, Kring-Kring Olala, lan Ketok Pintu.[2] Okky Lukman iku anak saka pasangan M. A. Lukman lan Zukaida.[2] Okky dadi anak kang wuragil saka pasangan iki.[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Penghargaan kang ditampa Okky Lukman.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • Lenong Bocah
  • Jinny Oh Jinny
  • Wah Cantiknya
  • Norak Nanging Beken
  • Annie Van Jogja
  • New Prime Time
  • Cucu (Cuplikan Lucu)

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • KFC (1997)
  • Coca-Cola (1999)
  • Tropicool (1999)
  • Trenz (2000)
  • Citra Body Lotion (2000)
  • Pizza Hut (2001)
  • Indomie (2001)
  • Esia (2007)
  • Okky Jelly Drink (2009)
  • Pamol (2010)

Presenter[besut | besut sumber]

Acara kang kabawah Okky Lukman.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. a b c d e tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)