Tokyo Dome

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tokyo Dome
東京ドーム
The Big Egg, Tokyo Big Egg
Tokyo Dome 2015-5-12.JPG
Location3, Koraku 1-chome, Bunkyō, Tokyo, Jepang
Coordinates35°42′20″N 139°45′07″E / 35.705658°N 139.751914°E / 35.705658; 139.751914
OwnerTokyo Dome Corporation
Capacity42,000–55,000
Field sizeFacility Capacity Area[1]
Construction
Opened17 Maret 1988
ArchitectTakenaka Corporation, Nikken Sekkei
Tenants
Yomiuri Giants (NPB (Central League)) (1988–saiki)
Nippon Ham Fighters (NPB (Pacific League)) (1988–2003)[2]

Tokyo Dome (東京ドーム Tōkyō Dōmu?, TYO: 9681) yaiku salah sawijining stadion ing Bunkyō, Tokyo, Jepang. Konstruksi stadion diwiwiti tanggal 16 Mei 1985 lan dibukak tanggal 17 Maret 1988. Dibangun ing situs Velodrome, jejer karo ballpark sadurunge, Stadion Korakuen. Nduwe kapasitas maksimal 57.000 gumantung karo konfigurasi, kanthi konfigurasi kabeh papan 42.000.[2][3] Julukan asli Tokyo Dome yaiku The Big Egg (Endhog Gedhe), lan ana sing ngarani Egg Big Tokyo.

Tokyo Dome dadi lapangan utama tim bisbol Yomiuri Giants, lan uga dadi tuan rumah konser musik, baskèt, bal-balan lan bal-balan Amerika.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "TOKYO DOME CITY WEB SITE Architectural Features". Diarsip saka sing asli ing 2010-02-18. Dibukak ing 2008-03-26.
  2. a b "Basketball Passport - Tokyo Dome". Diarsip saka saka asliné 2016-01-27. Dibukak ing 2017-03-07.CS1 dandani: BOT: original-url status unknown (link)
  3. "Guides app - Lonely Planet's newest app". Touristeye.com. Dibukak ing 2017-03-07.